高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
堆手擺明係蝸牛入面嘅後備件啦
你究竟知唔知佢地着緊草比共和國保護緊架
唔係真係以為成個財團留低比佢un un腳唔駛做下話
你有成隻船起度仲講咩機動性?無技術人員又整到咁嘅改造?你認為真你出擊先裝上去?
腳上有好似ZZ或S高達嘅膝頭組件,背後係全新設計嘅可替手臂組件
以下係銀彈

如果唔係事先改造,無技術人員同工場做到咁又真係幾犀利喎
你誤會左啦
同樣係銀彈嘅手要換就易啫呢啲係細改
你講緊開發另一樣野黎用支magnum喎
邊樣唔合理啲

同埋你唔係覺得葛蘭雪會行到咁近呀嘛
運輸船黎架
老老實實,你諗到啲合理啲嘅解決方案先黎屌唔合理啦
同埋啲手應該唔係完全報銷
delta plus隻手都係維修返就用得
大佬整幾條郁得嘅機械臂放上背包度有幾全新設計呀?
大佬又係佢話無技術人員又點整到原本設計就有嘅機械臂上去呀?係囉,巴納吉勁到單拖改埋腳甲,揾到兩個ZZ膝頭哥裝埋上去添呀,呢啲嘢唔駛設計,銀彈教佢㗎?銀彈本身有咁嘅設定?咁對銀彈嚟講呢啲唔係全新追加設計上去係原來設計?唔係新設計又諗到加手臂用麥格林?OS個啲又唔駛教過一插電就用到?
大佬又係佢話無技術人員又點整到原本設計就嘅機械臂上去呀?係囉,巴納吉勁到單拖改埋腳甲,揾到兩個ZZ膝頭哥裝埋上去添呀,呢啲嘢唔駛設計,銀彈教佢㗎?銀彈本身有咁嘅設定?咁對銀彈嚟講呢啲唔係全新追加設計上去係原來設計?唔係新設計又諗到加手臂用麥格林?OS個啲又唔駛教過一插電就用到?
唔係本來咁樣就叫新設計?
知唔知咩叫戰場現地修改型?
EZ8冇V字天線冇排氣口冇紅色下巴添
乜高達咁設計架?
Zeta笠個渣古頭落去又叫唔叫高達呀

OS?delta搶左支槍即刻就用到啦差乜春野電呀
我唔准你話我架ez8冇紅色下爬
大佬,OS個例子係指條背上嘅機械臂呀,機體原有系統會自動學識用條臂?如果系統唔駛set嘅例如ghost 嘅幽靈高達就唔駛set返好個生化電腦先郁得用全部功能啦
EZ8係改修機,原型係RX-78[G],仲要係大改,係基地改㗎,用G3高達件改出黎,改完先上最前線,個陣史郎仲比人審緊,成條08team查封緊
如果要拎例子拎卡蓮部改咗陸戰GM頭嘅陸戰型高達
Z高達個例子有官方名叫Z渣古,富野整嘅惡搞劇情,為咗為前期愉快氣氛洗返好Z時代嘅形象至搞出嚟,亦都代表佢唔識做搞笑嘢
啲人問高達嘅定義係富野自己講嘅啫(指有V,雙眼),又可以理解套用範圍就係富野UC派高達(turnA同G-seif例外,佢自己都打自己臉)你拎軍事派作嘅08出嚟講有咩意思?
如果照你意思B高達又係唔係高達?
BD1係唔係高達?(RX-78[G]身)
G-seif又係唔係高達?
TurnA又係唔係高達?
仲有現場改修,又係某ching話無工作人員,現場改修係巴納吉自己整?仲可以有非原機非原廠嘅零件起度?仲有呀Delta同獨角獸係同廠AE,銀彈原型係AXIS㗎,由飆狼修改成銀彈都由0088到0092先出到廠啦大佬,唔係AE親生㗎,咁易話改就改?08嘅卡蓮陸吉頭陸G,用同廠同代加現成件呢啲就真起叫現場改修,麥林彈對腳同個背包改裝程度到同飆狼改銀彈嘅程度有得fight 喎
機械臂呀
左右fing嗰種呀
未有MS嗰陣已經有嘅技術呀
30幾年嘅後MS你仲要人地學乜春呀?
裝條機械臂比你講到外星科技咁
其實個高達定義有冇source,淨係知講左好多年,好似淨係華語地區有呢個講法
btw δ gundam 同 γ gundam咪一樣冇天線
同埋你講一輪都係想講改到阿媽都唔認得
唔跟陸高原設嘅EZ8叫合理
裝條機械臂上背包嘅銀彈就唔合理

仲有EZ8關G3乜春野事呀又?
機械臂係古董技術,隻腳個兩舊唔係zz同s咁,係腳外側既外掛件
至於技術人員方面,你地係咪記得曬巴納吉本人就係做engine既 仲係讀名校加上出得去實習果隻
人哋都講明因為情況而拎麥林 船長都好似下 咁都有得屌
你有無望埋腳板?同原機唔同新規件黎,成隻獨角獸咁㗎喎,仲有外加嘅備用手同原手唔同喎,又唔係新規件?又了解可以承受到麥格林?做engine等如識改造MS,仲要一手一腳改成咁,技術人員係包括埋維護人員喎,呢啲人員又無?同埋成件事係講緊臨時臨急要出擊之下完成咁嘅所謂戰場現地改造喎
人家巴生係AE公司高中返學 仲有佢個魔改王朋友係船到 因為呢套唔係seed如果唔係識即時改os都得呀

Btw船上有新自護人員 新自護撈咗咁多年游擊隊唔係連即場改造都唔曉呀
Btw OS方面只要諗下dust隻金閃閃就知
部機整得備用手改造同無啦啦擺支麥格林起船就唔會因應情況啦,係有預謀同有預備地用囉,你自己出門都唔會帶件用唔到嘅嘢出門啦,如果佢係話隻船因一號機起度而有麥格林起度,又因應NT先行片段公開咗話封印咗同解體咗一二號關係(結尾有提解體咗嘅只有二號)而唔用得一號機露面,只好揸部標準銀彈焗住拎支麥格林開火無問題,但官方好反UC同智商咁出一部預定根本用麥格林嘅機體,仲要反智咁用爆手換手嚟滿足用麥格林真係唔知為咩定笨大為咗出模型可以去到幾盡
咁靈格斯ching話無工場無工作人員起船喎大佬
樓上咁多巴打講左幾廿萬次仲要無限loop同一point
點解寧願爆手要拎麥格林因為對手係戰神渣古呀盲毛
咁樣究竟船上有無工作人員㗎,靈格斯話無,比靈格斯同筆彼得ching點到頭暈,你啲答案似啲樣,原來魔改王起船,屌早啲講啦,多謝ching
簡單問你,你覺得一部機靠加手嚟滿足武器需要呢個設定好合理?
仲有我無話唔比銀彈用麥格林打戰神渣古,我之前提過好多好多次,你係咪有閱讀障礙?
不如我問返你轉頭
巴辣雞手上得銀彈同麥格林可以用
要銀彈用到麥格林就要換手
要換手就要裝機械臂
成件事究竟有幾唔合理?

一時話麥格林太屈
一時話銀彈換手on9
一時話銀彈裝機械臂唔合本身機體設定
一時又腦補巴辣雞滿足自己先拎麥格林

係咁loop完又loop都唔知你晌度屌乜撚野
係咪巴辣雞一開波拎返一號機出去打佢老母先叫合理?
利害,真係唔怪得笨大唔休無觀眾唔睇高達,高達呢個ip可以消費多十年,咁樣設定都有人覺得合理,話換手嚟射on9嘅唔止我一個㗎,兩岸都有人話呢個設計搞笑囉,呢個設計真係接觸咁多年高達,睇過無數MSV,呢個idea真係刷新對高達嘅認識,仲要出現起UC身上,如果你話創戰者系列我無所謂,因為係模型為主,gunpla係自由嘅,ok,呢個係呢個系列嘅特色,但依家嘅高達水準比之前下降唔係我一個咁諗,game有無啦啦有gal game成分嘅公認垃圾ngb,無故事內容gvs,到依家動畫搞個UC系列,以銜接UC時代嘅旗號,但設定上不斷扭曲UC濃厚嘅故事背景,不斷扭曲UC嘅設定,好似手撕MS,nt各種停機,分解,融合埋高達,無視物理,光速,瞬間移動,行星戰法等呢啲你又係咪覺得同你所認知嘅UC中出現嘅nt 理論合理先?根本UC至NT嘅NT理論,根本就係歪理,uc嘅機設出現走火入魔,由nt之後中出現嘅機型直頭係為出新而出嘅野,有啲直頭好似無預合理推出嚟,三號永動機又合理?nu明明寶少親自設計然後AE代工嘅就無啦啦屈咗有個大佬narrative 出嚟,劇情亂作咁,到依家出現為開麥格林就凖備多啲手嘅機出現都會有人認為合理,moon高達出現沙撒比多咗個表哥又合理嗎?依家真係替高達迷悲哀,有啲咁盲目嘅fans 起度,咁搞落去uc2獨角獸可能玩到死者蘇生都可能有人認為合理㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞