高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有冇全套origin 既線上link
幾時輪到seed機呀
武者高達人氣咁撚勁
戰地修改型會合理d
點解每次諗都係浮現到尊尼個樣
敗家唔一定係敗錢
可以係事業可以係家族名聲
布拉度一世英名,估唔到生個咁嘅仔
其實有樣嘢唔明
高穿透果陣唔係低D 傷害力架咩

點解唔直接用生命值接
光槍你夠膽用生命值硬接?
說好的高穿透但低DMG呢
咁嘢嘢都一下秒 唔洗用高DMG但低穿透果邊喇
撞到沒dam點都好過低dam啦…
小型MS裝甲簿到頭炮都射得穿喎
咪玩啦SEED
Battle Operation就係因為有Seed先搞左隻垃圾Next出黎
出返隻正正常常既2即刻唔同哂

ic

真係唔撚開胃
難得香港有上,入場支持下
假ge,都未出場次
可能真係㗎台灣11號先出
雖然睇見部NT都唔開胃
又扮TR又扮獨角獸, 想點
因為係以模型為主要考慮因素,設定同合理性以經拎去餵狗了,真係唔明AE同聯邦係咪發咗達,有無咁多T骨倉存,定打算用嚟解釋UC-NT用哂所有T骨材料所以到敗家仔之後無T骨機再出現
以前睇馬反,覺得T骨係一樣未知物質,大概用來加快機體反應,去到最後大爆發果下睇到哇一聲。呢個結果已經好完美,出後續最多講一d 透過T骨引申出來ge 技術,但做唔到推石仔效果 (因為要加埋新人類 & 一大班人異常集中ge 信念,先會隨機引發)。咁樣後續合理好多,又接到後面故仔。

而家攪到部部機都T骨,大爆發係普通武器,GM 對渣古鬥爆晶不是夢
T骨吉姆對T骨渣古
咪就係囉,馬反嚟講,T骨仲要係馬沙施捨比聯邦先有嘅稀有材料,都唔知點解之後多到做咁多部機,仲有就係聯邦明明就好驚NT機,對NT相關嘅嘢都好小心處理,但到UC明明終於見到以前驚到軟禁嘅新人類寶少搞到呢啲奇蹟出黎都仲可以搞三部獨角出黎同呢部所謂試作機出嚟,啲設定亂咁黎咁
uc計劃唔係就係用獨角獸擊潰自護嘅新人類神話, 用強化人打敗新類型人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞