高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
呢樣嘢我之前有提過,NT武器係F91之後就本來自然末落,加上如果官方無改設定食言嘅話,F91初出設定係有psycho-frame技術,有打算比NT用嘅技術起哂度,但後期改修加入生化電腦,F91件事就發生起就係F91啱啱加咗生化電腦之後嘅事。
本來NT有嘅高感知同反應能力,精準度呢啲生化電腦可以取代到,浮遊砲呢啲低功率嘅beam武器就起光盾公廁化,ms小型化同生化電腦下以經係無意義嘅
GP系列因為GP02單野柒得濟先要抹消啫
同埋南極條約一早已經冇效
光頭佬直播唱通街之後都冇事發生過
反而比聯邦班鷹派更快上到位
可惜呢個解釋只可以work起nt呢套戲出現之前
無錯起元祖 z zz 既時代新人類既戰場能力就係體現起反應同浮遊砲,果時造一套f91皇連到戲
但係經歷左推石仔,擋衛星炮同核爆反應消失幾次大事件
一次係奇蹟,兩次係偶然,發生左三次既事啲高層唔心動啲科學家都心動啦
我真係唔信保密保到無人知咩事,又或者咁啱知情既人入面全部都咁正直主動放棄,聯邦黎架,無留一兩個狗官想秘密研究啲咁把炮既事我都唔信啦
唔講其他無出場既人,斷估同美莉芭通訊既果個攏明係丑角既野心家狗官類人物肯定重有好多,重要自護聯邦兩邊都有,果班人收到咁既料重唔搞啲小動作

就算生物電腦屌打nt反應能力果部分,uc同nt入面可重覆既奇蹟呢件事如果無代替品就咁話放棄就放棄好難令人信服
所以依家UC系列做咗搞屎棍,不斷將前UC同後UC不斷増加問題
個時主要無咗雷比爾將軍後光頭佬搞搞震加上南極條約主要影響係明明大家放棄核武但聯邦仲開發出嚟係公然失信,只不過未有人企出黎作反,始終係聯邦終結咗戰爭,但之後始終導致出現奧干同卡拉巴出現反聯邦,最終結果咪半收皮,將一切推比泰坦斯同將奧干收入收科唔死得啫,呢一點又係令馬沙絕望嘅開始之一,南極條約係高達故事構成好重要嘅部分,無佢就唔會再有兩軍乖乖用MS打白兵戰艦戰呢啲ON9野,聯邦仲點解可以未有MS之前仲同自護打到可以令自護願意簽約係雷比爾起魯姆戰役同水天戰之中有用核武,有MS優勢嘅自護唔係佔到好大便宜,要以宇宙嘅有限資源同聯邦玩核來核往根本唔可能先以兩者互相牽制前搞出兩方停用核武,停止核武開發,高達嘅MS戰先可以成立,但如果以你所講無效咁到時係機動戰士核彈嘅核來核往世界,GP系列正正抵觸呢點先要抺殺唔比人知自己違反南極條約被人再以違反條約核報復喎
如果有玩過GGF可能知道核彈可以幾屈機,太陽反射同衛星砲無得比
南極條約唔止禁用核武
仲有禁用大質量兵器
殖民星同石仔仲好駛好用過核武
0079之後嗰十幾年成班友當垃圾咁周圍掟
又唔見有人出嚟嘈話違約
其實之後點解唔研究psyco frame都可以有理由解釋
依家研究psyco frame嘅人多數都係D商會嘅野心家
聯邦d高層全部都係怕左NT力量嘅人
而新自護嗰邊公主係想封印psyco frame嘅左膠
咁之後冇左psyco frame技術嘅研究都可接受
再者佢依家留左條伏線係unicorn冇拆
到時是旦作個時間點話又有痴線佬某住d psyco frame都得
任佢講
其實之後點解唔研究psyco frame都可以有理由解釋
依家研究psyco frame嘅人多數都係D商會嘅野心家
聯邦d高層全部都係怕左NT力量嘅人
而新自護嗰邊公主係想封印psyco frame嘅左膠
咁之後冇左psyco frame技術嘅研究都可接受
再者佢依家留左條伏線係unicorn冇拆
到時是旦作個時間點話又有痴線佬謀住d psyco frame都得
任佢講
其實隻鳳凰冇uc ep7嘅巴辣雞咁勁

巴辣雞一條友就綠光+結晶
依家宇宙女鬼已經夠湊夠一檯麻雀 娜娜 科 瑪莉坦 lita michelle
知唔知南極條約係戰時條約 而且簽既一方自護公國已經㓕亡 所以聯邦冇法理義務跟隨喎
核彈係宇宙只係大粒啲嘅炸彈囉好冇
z同zz仲有馬反數埋開女子12樂坊都得啦
淨係Z堆奶油後宮團已經夠開檯有找啦
做NT升仙都講女權 得D宇宙女鬼 巴辣雞想做都比利迪拉返番黎
唯一一個升仙嘅係gay佬
今集咪連中二病都升埋做鬼囉
不過老老豆豆,梗係寧願俾娜娜佢地跟住好過俾辣雞or中二病跟啦,利迪明顯就係明呢個道理唔想俾辣雞做吊靴鬼所以先拉佢返嚟
不過其實真正升仙算係得巴辣雞同lita
其他人算係比人打死左咁鬼魂 呢兩個升仙嗰陣個肉體應該仲係度
我反而諗辣雞如果係第7集冇俾利迪拉返嚟,其實可能都係同rita一樣同部機同化咗,得閒出嚟撚下啲艦隊咁
隔離廠剎那仔表示淚目而家得rita先有資格嗌哦呢嘩根dum
巴辣雞嗰隻升仙直情冇埋意識咁滯 同埋力量勁好多
一掌就分解哂成個宙域嘅機體戰艦
鳳凰D氣功都係指向性打向一部機
雖然最尾3條友個黑洞都係好ON9
自護點解可以仲有資源整多部新自護號出黎
班軍人大臣又係死極都仲有,小強黎
樓上有巴打講咗新自護2係聯邦用備品砌出嚟,羅商會搵辦法攞到手之後再賣俾新自護激進派大臣
個大臣原來仲想借機進攻地球
我指嘅係佢有媲美衞星砲等大範圍殺傷力而又唔洗儲能,加上攜帶方便,只不過衞星砲強在射程同唔算違反南極條約,核彈你好似漏咗核污染呢個效果喎,殖民地中咗嘅話唔散都起碼唔駛旨意再住人囉,等如附加G3毒氣效果,咁如果聯邦有能力向所有殖民地用核彈或宇宙對地球用大量核彈嘅話係威脅到你兩者再容唔容許再有生存嘅地方喎
小說描述:果一刻既已經唔係巴辣雞,而係佢意識完全同T骨同化,一個剛剛誕生,名為"獨角獸高達"既新生命體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞