高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想講突擊性能差過渣古
我唔係咁嘅意思
我想講係呢一個問題其實已經算有解話
無謂太執著啦,係咪?
唔係話要睇晒先可以傾,你睇過咩咪傾咩囉
咁呢度叫UC討論區,可以講吓其他UC嘅嘢架嗎
睇完獨角獸1-7馬拉松 真爽
strike rogue差成兩代到啵
比Sunrise閃爆
Seed呢個系列好難有討論空間,strike rogue比人差兩代就比人收皮,但自由設定火器方面同救世比差一代可以秒殺救世,開各種無雙,仲有迷惘個班都係同strike掹車邊叫同世代但ps都無又唔見有咁嘅問題,以設定上rogue性能比strike強(用嘅係新世代動力系統,出力方面已經比原機strike強,至於機身ps出現紅化現象係出力強咗令PS裝甲產生變異,因為性能同顏色差異同原型大先另起叫rogue)天空基拉個幕無啦啦基拉調返原色等如調意義set低咗出力定又刻意話改動力分配,但就算改分配都係比strike強係一定,加上個時有新出廠嘅鳳裝起身,劇情殺嘅比重多啲,出現輸兩代嘅局面如果係當年可能性大叔個部先係,不過seed D啲合理性就笑一笑算啦
我反而想知把密林係咪咁痴線
講緊銀彈既原型社賓狼,係小型化下既重高達,部機已經好重火力
你話delta plus E類可變機本身唔係拎重火武器爆手我明,但銀彈本身個設計係拎重火武器都爆唔通精神感應骨架真係硬到咁,專FOR E把野用
ZZ個頭炮出力高過密林幾倍都未斷頭,直係唔知當時幫枝密林set設定條友係點諗
銀彈都有有線分離式呢個強度問題嘅
如果係純粹ZZ冇考慮過呢個問題咁就唔應該跟佢衰埋一份既
衰就衰在枝密林設定根本就唔高火力,同杜賓狼枝米加粒子炮差唔多,人地杜賓狼雙手攞住枝炮根本唔會斷手,枝密林憑咩可以整斷銀彈隻手,除非官方咁白痴話巴垃圾堅持要單手開槍
其實大文豪嘅NT小說版同原作補完版(狩獵不死鳥)都冇巴辣雞現身助攻
成件事只係電影版原創
你當係監督有心串9大文豪啦
獨角支麥格林太屈
巴辣雞一渣返普通機要搞一大輪先拎到出去打
設定條友:「機械嘅嘢你唔明㗎啦」
無計嘅,我所知嘅嘢有啲部分係GGF同只有追設定書,又有部分因為斷咗hobby 又無追返咋(泰坦斯的旗下,00V),到時我怕又比人話無睇哂嘅又令你感到肉酸
部moon gundam
我到底係咪睇緊UC系列
唔講我重以為係seed機
Nu本身都用緊好多積根通用零件
我見到部NT高達真係火都黎撚埋
係咪一定要將UC系列seed化先安樂
過咗一個禮拜已經得返好少場
到底重有幾多部多賓
我見多賓已經變左新一代公廁機
我唔明點樣新戰神渣古可以開發個如果電話廳
佢個光環能力完全唔似UC系列
多賓本身手中有手
所有飛拳冇左都重有機械臂用
V高達係平野黎
當係換左高達頭性能高少少嘅gm
趕住上大波連呀
大文豪本補完小說話個環係奈米撚構成 屌佢啲科技仲早過吞A成幾萬年

戰神渣古好似今集咁嘅表現已經叫收貨
EP7個光環真係睇到屌哂鬼
忍唔住講句
機戰X雖然唔好玩
但個編劇嘅富野愛仲好多福井加埋啲staff
NT個解釋同UC高達系個取向都似樣啲
呢套嘢整到咁嘅樣都仲敢拎畀富野睇叫佢評價真係笑咗
忍唔住講句
機戰X雖然唔好玩
但個編劇嘅富野愛仲好過福井加埋啲staff

NT個解釋同UC高達系個取向都似樣啲
呢套嘢整到咁嘅樣都仲敢拎畀富野睇叫佢評價真係笑咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞