高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
睇完nt
原來就係大家等多咁多年既Eva 新劇場版
同埋psycho frame已經做到
超光速飛行
月光蝶
神羅天征
...

睇黎以後都唔洗嘈v2勁定uc勁
v2仲話亞光速好勁,uc3號機表示?
河島勇咁勁都入唔到londobell
冇記錯佢係上校 唔需要出去打生打死 仲有喺馬反事件中因為身為指揮官私自出擊自己辭職咗
點都要寫佢地唔再做軍人或者戰死

唔係接F90,F91 會好奇怪

咁多有經驗既猛人,竟然鎮壓唔止鐵假面家族搞獨立同大屠殺
河島勇咁勁都入唔到londobell
冇記錯佢係上校 唔需要出去打生打死 仲有喺馬反事件中因為身為指揮官私自出擊自己辭職咗
點都要寫佢地唔再做軍人或者戰死

唔係接F90,F91 會好奇怪

咁多有經驗既猛人,竟然鎮壓唔住鐵假面家族搞獨立同大屠殺
又唔可以咁講,山高皇帝遠,就算有勁人,收唔切風趕唔切過去救場都冇用啦
應該咁講, 聯邦艦隊要集結根本就好難 基本上都有任務要鎮壓住殖民地. 能夠調動嘅艦隊 根本就好少所以要就宇宙巴比倫帝國先可以起義。 唔計鐵假面一個人隊冧月球艦隊
同埋聯邦當巴比倫只係小規模動亂
根本冇意慾去吹大雞
Nt 架主角機仲用緊核戰機加3mon
點解要咁做
講到F90,我反而諗明明UC世紀地球圈係靠木星出口既能源支撐,點解木星同地球之間既火星乜基地/補給站都無
Prototype 機
Core foghter 係因為要keep 住啲重要data
拆出來單隻睇都算ok
但係一諗到後面嘅歷史亂鳩哂龍就覺得真係好on9
褔井仲要強姦UC強姦到幾時
NT 真係幾好睇,但啲作畫都係崩崩地
nu gundam 試驗機
啲眼睛
啲視線好似錯錯地咁,同埋眼神有啲空洞
套nt 隻core fighter 好靚
bgm 都係燃嘅
最尾 凱撒維 預告都覺得正

其他一無是處
吹左咁耐,原來話rita 預見到既唔係0079殖民星事件
佢係預見到自己一生
其實即係一切已經有劇本
所以男主 先有一刻接受唔到
成套戲就係講三個人點依照鳳凰妹既劇本下將II新自護呢個黑科技破壞
男主應該都唔會喺之後作品再出現啦
使命已完成
男主其實係強化人定new type?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞