高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
UC2如果係三部RX0一齊複出打大佬都幾搞笑
真。超能力大戰
雷比爾將軍號真係慘 次次出場都比人撚狗咁 uc個陣比肥沙撚+獨角獸時光機小手幫佢啲ms變返件 nt直接收埋皮
之前youtube有條eternal wind 好靚聲 比人ban左
最多1,2號機
諗下會唔會有新裝備仲好
睇nt個度部雷比爾將軍號被收皮個幕,覺得可笑。

可笑的地方係:一)作為聯邦宇宙軍重建戰力中最大的計劃之一,竟然送死被人一野滅艦,冇用過對付新安洲時既武器只用主砲猛射⋯⋯二)經歷uc 被獨角獸和新安洲教訓後仍然渣,唉
UC個時就話觀艦式臨時比人派去打架所以打輸
NT入面有哂準備都可以輸真係接受唔到
雷比爾將軍號一架頂1/4支地球軌道艦隊都仲得
咁輸法真係影衰雷比爾個朵
好難講
nt尾專登又唔死男主又唔爆3號可能就係想留條後路
如果唔係約拿其實都生無可戀,死咗無咁嬲
觀艦式所配的武器都已經夠強了,但nt出嚟冇了個種威力,好渣

另外雷比爾將軍號作為泰坦斯時期那艘紅色艦既二號艦,威力強大,但都智障送死,真係笑話
雷比爾將軍號一堆老弱殘兵
有實戰經驗嘅都晌哂londobell啦
Londobell個隊人戰力高強,但nt冇出好可惜,客串一兩分鐘,好似巴納吉咁都好呀
應該話朗德貝爾隊喺聯邦軍嘅精英部隊, 基本上就有如當年泰坦斯
好聽過2015 重唱版
其實london bell唔係精英部隊,反而係聯邦軍等登將奧干班友分隔出去當孤兒仔咁用黎打自護殘黨。佢地根本冇泰坦斯個地位。
仲有雷比爾個班係新兵黎,根本冇冇乜對過強化人同ma嘅經驗
仲有些少特權嘅
起碼可以先斬後奏唔駛等聯邦批准先行動
好似同MK5有關?

應該都係獨角支麥林
如果聯邦無亂搞野

UC123 F91 會點
mk5 係杜賓狼原型機, 新自護 收咗皮之後畀聯邦接收, 因為佢ot呀都可以控制 新類型人先可以控制嘅武器所以聯邦好有興趣 比亞納海姆公司改成為銀彈 成為咗 測試獨角獸機能嘅 測試機之後比財團 接手咗跟住之後你知㗎啦
睇完nt,諗緊可以點接f90/f91
要睇埋閃光改唔改個尾

唔改尾都仲接到

最多接多套接係F90前

話聯邦第十三獨立艦隊因為林友德退役無晒猛人,搞到規模越黎越縮
相差廿多年之間發生咩事,就要等忤逆仔和uc2後先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞