高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
對家係戰神渣古,唔通仲慳錢用普通野打咩
基魔用慣Freedom,揸返Strike Rouge都俾人炸到得返半邊身

你估個個都係寶少咩
正常人都係遠狙好過,衝埋去根本就係自殺,加上佢又唔係渣部獨角獸出嚟打。
係 佢背脊有手換
好似隻手伸入背脊換
銀彈隻手方便換掛
你FF下個畫面都好超級系
我已經無話個幕用麥格林唔得啦,我係話緊on9係我port個幅wiki設定,巴纳吉起NT 個部銀彈係on9改造,為咗連續用到麥格林機背有四隻手可替換幫麥格林接砲,意思就是將手肩都當係「彈數」一部分嘅on9設計竟然出現了
哩個設計真係勁On9
巴打你話用麥格林冇問題
不如比個建議嚟
巴辣雞點樣冇得獨角用其他MS兼唔駛換手嘅情形之下用麥格林打鳩戰神渣古
改支麥林當係加農咁擺膊頭
不如咁講,高達UC個設定實在太多bug,只要有NT呢個百搭都可以任吹,如果NT戰神渣古可以引用返UC肥沙嘅戰神渣古同樣能力,基本上咩都死,UC版圈圈發動後所有能源武器會自爆(光劍都走唔甩),當中包括麥格林,所以麥格林仲用唔用到成問題,一切都係任講,但相信有肥沙嘅前車可鑑,性能又同等一致嘅話無任何人會唔用囉,以銀彈又做唔到南斗水鳥拳,所以用麥格林呢條路我唔會認同同認為無問題,不過官方都整個六臂銀彈嚟「合理」化咁只有服咗佢。
其實講道理,你都特登呢隻船擺支麥格林,又專登整部六臂銀彈出嚟,六臂銀彈嘅設計好明顯話比你聽擺明知道麥格林會爆手先加手,咁知道會爆手又知道預計會用到麥格林嘅點解又唔會預起船上用同船上用嘅可能性?預期諗得加多啲手唔會唔考慮造埋麥格林直接接地用嘅配件或船上用接地件嘅可能性啦,當六臂個idea 當無重無接地之下嘅無奈既方案,用接地件事咁簡單嘅方案唔係唔得定麥格林個反作用力勁到地同船裝甲板都可以輕鬆扯爆啊?
我無睇nt,但綜合咁多位ching嘅情報,隻船無啦啦有麥格林?其實算唔算係一種暗示隻船上其實一號機起度
好多位要睇左先知,你冇睇唔明
其實你無睇就不如睇咗先傾啦
乜都唔明唔知又要屌
人地解咗答咗又繼續搵另一樣野屌真係好肉酸

利申:唔係話換手好合理
不過當時係巴仔到場睇過咩形勢先要求要用beam magnum裝備
部銀彈唔係本來就剩係得換手呢個option架
唔,如果有機會先追返,呢套真係興趣唔大,依家只係期待撒哈衞,想知笨大打算改接電影版定原著小說版
總之佢覺得拎麥格林去打係冇問題
但係銀彈可以快速換手就係ON9
應該話呢部原創機既存在已經係唔合理
唔睇點傾呢
圈圈發動後所有能源武器會自爆<得肥沙爆到人武器
放枝麥格林係船身<更加冇可能,艦武有射角限制,一個唔好彩要轉個180度先射得出就仆街
換手係就係成本好撚高,射一下冇隻手,但係當你對手係戰神渣古,有乜辦法唔用麥格林

已經唔係打錯第一次
如果你覺得肉酸咁我可以收聲無所謂,我都係以個貼標題先入嚟吹下水同討論一下,如果呢個討論區係一定要睇睇哂先有資格發言或者所謂UC長期討論區嘅UC係指只限了解高達UC嘅咁我自動收嗲
Sor,自
多謝提醒
唔洗話收唔收既,大家高達fans討論下,不過咁橋你提果d問題真係劇中其實有提過既,始終淨係睇其他人複述唔曬d細節位咁
簡單d講就係你當換手用麥格林好似真係好on9啦,但係呢個on9方法已經係當時最好既方法黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞