高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
講起tr系列又係另一個黑科技
真心出得好無所謂,好似雷霆戰域都唔錯,最多叫做軍武派作品同獨立作品
我們是聯邦愚連隊我都buy喎
長谷川Dust等佢出漫畫
至於NT真係太離地先忍唔到啊,部獨角獸屈到冥王計劃天之志雷馬咁
呢個真係走火入魔
後期根本唔係完全高達樣
不過而家reboot
真心出得好無所謂,好似雷霆戰域都唔錯,最多叫做軍武派作品同獨立作品
我們是聯邦愚連隊我都buy喎
長谷川Dust等佢出單行本
至於NT真係太離地先忍唔到啊,部獨角獸屈到冥王計劃天之志雷馬咁

頂,自
銀雷直頭係痴撚線
科技差太遠
thunderbolt見有巴打話佢自認平行世界所以屌細力d
佢d科技又係超得好前
人地放浮游炮
佢就放漢堡飽
所以我都無咩話佢,係話過新部高達似seed
TR係走火入魔咗,不過泰坦斯旗下背景記得好似話呢啲怪物級部隊比TV第一砲衞星砲搞掂咗,人都死咗當佢普通MSV啲FF機,如果在生嘅都唔知奧干可以點打
嘉美尤: 借埋碌jer比斯洛哥還魂都唔撚掂
嘉美尤要重金請寶少上黎同召喚埋愛麗絲同ZZ出來都唔知夠唔夠做
TR系列天元突破黎
合體合體再合體
不過機設真心正
係幾靚
ggen都專登整哂出黎用
靚到震,同斯洛哥旗下啲異形比更似返聯邦嘅機
斯洛哥d口味咪木星機始祖
連ggen部溝左卡碧尼既真the-o個樣都好怪
唔出奇,Z至ZZ開始就有船去木星斯洛哥啲種可能就咁樣去咗木星落地生根
多左劇場版女主個設定
反而對部機冇咁反感
現在高達Ace連載緊既女巫,入面部識爆甲既the-o都唔知計唔計落斯洛哥設計
鳳凰要兩部T骨機共鳴先會出嚟
冇嘅只會同兩條囡一路晌宇宙度飄流

不過幾千年後嘅RC得佢嘅設計圖有留底
唔排除晌UC滅亡前嘅幾百年有蒲過頭
兩部一齊有反應?
同某鬍子嘅嘅情況,RC個部仲要係三號,分分鐘可能起TurnA年代比人掘咗部玩NT玩到穿越咗過黎嘅三號backup咗,又可能RX0有分同TurnA TurnX 交過手都唔定
兩部一齊有反應?
同某鬍子嘅嘅情況咁似,RC個部仲要係三號,分分鐘可能起TurnA年代比人掘咗部玩NT玩到穿越咗過黎嘅三號backup咗,又可能RX0有分同TurnA TurnX 交過手都唔定
the-o明明斯洛哥出品
又無啦啦有第2部
舊登高達ONLINE POST見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞