高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
UC 1同2我都覺得OK
但部撚屌鳳凰明明係BAMDIE自己作既模型要大文豪放埋佢落正史
即係0083科技力遠超0087
一句凍結計劃就好完美
資料加密程度到UC0153都解唔到

NT最尾都話Phenex特登返黎破壞唔屬於呢個時代嘅科技
仲一次過銷毀晒剩餘嘅psycho frame
大家咪又係死咬住駁唔到F91呢點
逐年出一個故事, 仲要98,99,100
大家慢慢嘆
GP計劃既下場係抹消唔係凍結
即係唔會再搵到有關數據
即係佢地個世界除左經歷過迪拉茲紛爭之外冇人知有呢3(5)部機出現
最鳩係唔明點解火星都有自護仲生存到咁多年
明明自護咁撚窮
GP 系列好似直頭del 曬, 係咪真del 就無人知啦
白角貼貼紙都當解體
Crossbone Ghost 咪有提過有搵到啲資料
不過解密唔到
冇睇到
原來真係有「民間」BACKUP
冇睇NT唔信部鳳凰最後點
但如果拆到咁點解天使之輪嗰陣佢冇走出黎
冇睇NT唔知部鳳凰最後點
但如果拆到咁點解天使之輪嗰陣佢冇走出黎
冇睇NT唔知部鳳凰最後點
但如果冇拆到咁點解天使之輪嗰陣佢冇走出黎

08小隊出就比人嘈?唔掂又點出到之後嘅外傳BD,BD仲出埋漫畫添,類故事BD仲比08難接受啦,仲有佢嘅故事都好合理,故事唔差,都符合主題,08我當年都喜歡喎?
照你咁講0079小說寶少又合理?又無比人嘈?
但以上所講嘅都合乎UC系高達嘅ip
但呢套出現嘅劇情比前哨戰同長谷川更反uc風格,差唔多係拎創戰者嘅標準嚟造,只係笨大拎UC嘅ip嚟引UC迷落搭有睇過馬反都知nu係急做出嚟,仲有無時間可以先造部所謂test bed出來再做出nu,同講過nu係寶少設計,個時嘅AE仲沉醉玩緊Z計劃(靈格斯係其中之一)對寶少嘅設計完成睇唔上眼,只係比面錢同傲嬌嘅馬沙為求見到愛人將T骨技術比AE佢先至肯代工,AE都係揾nu做埋T骨嘅試水白老鼠咋,連AE本身都唔睇好一個只係識啲機械嘅駕駛員嘅作品,nu嘅趕工程度係月面基地出去就直接上戰場,武器都無test過,連敵人都笑佢係趕工之下嘅紙老虎,又點有寶少名句「nu高達唔係伊達」(意思係得個樣)
仲有你所講嘅獨角獸起nt結尾有露面,UC2出返嚟嘅機會高到九成,聯邦軍不嬲將nt接觸過嘅相關嘢封印,好似Zeta,mkll之類都係封印咗,到咗UC100年大退役先除名退役,GP係成個資料抹消,唔係封印,抹消程度係ghost 嘅馮特只可以肯定到佢嘅存在咋
唔該你做多啲資料搜集先反我啦,好似教你高達咁
BD係08外傳?
真係唔該晒你教我高達
老屎忽心理作祟
點都要屌下新世代既野
唔係點顯得自己識貨巴撚閉

本身成個高達系列都已經唔係咩科學野 合理野黎
你唔撚去屌現實世界冇米諾夫斯基粒子呢樣野?

乜撚野叫神化NT同Psycho frame?
依家個詮釋唔岩你心水就話唔得
咁咪返去重睇翻睇再翻睇舊果幾套囉
繼續拎0083軍武風打J囉

高達呢個品牌咁耐歷史
唔同年代唔同監督自然有唔同風格唔同演譯
長谷川同福井同富野對NT既定義都唔係完全相同

做FANS既岩睇咪比錢 唔岩咪罷睇囉
用自己對NT既理解 去話返個作者設定唔合理
不如你自己寫過套高達算啦
唔止凍結,仲抹消哂,如果唔係點會有幻之擊墜王個稱號
GP系列個性能高過mkll(包括裝甲),所以唔改唔得,依家有衝突嘅係nt1嘅全天幕駕駛倉

NT之後仲駁唔駁到個原因之一你講中咗
可以勉強解釋NT-1個全天幕仲係試作緊既
Phenex最尾基本上無損
不過佢存在意義係消滅新自護號II
人類存亡呢啲唔包
所以以後有無機會出場係任佢吹
其實凍結呢個字眼係你自己用先
我就係知你會捉字失
凍結又好 抹消又好
GP系列嘅資料長存呢點都係無可否認
其實都無乜問題
0079尾測試
0083實戰
0086變所有MS既標準配備
何況中間都無大型戰爭
6年時間普及全天幕技術都算合理
BD都係建基於08嘅世界觀㗎某程度叫外傳都唔過分,全名機動戰士高達外傳,蒼藍戰慄,唔係下下都全名啊,你係咪有閱讀障礙定真係on9啊
其實點都好都估到佢有一日會老作個原因話gp計劃冇100% delete哂有人偷偷地收起左
正如0079既高達都越黎越多部
咁關08MS咩事
套套都叫機動戰士高達架喎
咁全部外傳都係08MS外傳
再加句成本問題就可以解釋埋0083d吉姆同頭2部gp仲未轉全天幕
佢要作既可以GP02A博去力奇戴亞斯,GP03D個Core Unit 概念博去TR系列
同埋你知BD本身係game黎架呵?
同08MS同年出架喎
出嘅時候08MS都未完

更何況大家屌佢機設同佢受唔受歡迎有咩關係?
你夠狂屌UC啦 佢咪一樣出NT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞