高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
所以漫畫版好早加番這段劇情
神唔神棍唔係1計NT力架
係計模型銷量架ON9
講個笑啫,仲有唔一定要益,有錢買幾部返黎拆咪有囉,AE社見錢開眼㗎啦,好以骷髏之心有計攞到寶少核戰機資料做天草,到ghost木星又有VISR技術同光之翼技術
諗下條時間線接唔接到先得架
斯洛哥晌地球圈設計完堆機就比人隊死左連船都沉埋點返木星呀
同意,唔破壞原作嘅仲有ghost ,隻字不提正傳V,但又合理咁接到V嘅時間點,主角幽靈高達完成率比V2低嘅設定都算睇到,只係機設同配色真係唔係個個人可以接受
一切都係我嘅錯,ok
又有傻鳩話巴納吉NT力一般
又係到吹加美尤最強NT
次次見到都好想笑

又要貼多次呢張圖

巴納吉係真NT級

想問下富野話加美尤係最強NT果句幾多年歷史了
老屎忽永遠不接受新事物
其實Dust咁set係咪想合理接返G-saviour,因為官方認咗G-saviour係正史,放棄吱gaia gear
嘩,屌,搬龍門搬到出個新種族,不如話埋rx0先係真·高達,TurnA 同G-seif只係普通貨色啊笨
拿 段野就GPF既
你夾硬話佢唔算官方 都可以算係半官方了

你可以屌劇情表現唔好 屌NT變到太廉價
屌佢成長得太快 屌佢實戰廢 你點屌都得

但依家個設定就係咁
佢個設定就係真NT級
你接受唔到都冇辦法
家陣你係作者?

你不願接受唔係問題
你可以繼續廢UP都得
不如話巴納吉跟本唔係NT丫

讀者話設定搬龍門 真係笑撚死我
設定廚嘛
一定要本人在生先得?佢死咗生前設計生產咗嘅ms會無咗,無量產,無配備去其他地方,唔可以佢啲設計有比人再設計,引用,改良,一定在生先得?,仲有我講嘅係ZZ結尾個啲開荒船,例如捷度都係咁去咗木星㗎,你諗咗啲咩,或者不如諗深一層先好唔好如果唔喜歡或唔想我起度不如直接講,唔洗下下針對我㗎,靈格斯ching
後加成條UC線都無嘅野出嚟,自己FF一個新設定合理化唔算搬龍門,都話過如果佢唔係正史名號無所謂,好似Z劇場版,雷霆戰域,Gaia gear咁,但如果掛得正史個名咁搞唔係搞搞震?
斯洛哥成個database晌哂隻船度
Z最後成隻船爆撚左邊度挖返啲資料出嚟整呀

佢有整MS比泰坦斯,港姐同漢布拉比
呢兩隻野係試作機RX字頭冇量產架

仲有ZZ捷度搭嗰隻係新造
同斯洛哥乜關係都冇
睇返啲料先返嚟up啦好嗎
失禮哂 請問你係邊位?
原來設定要經你點頭批准先入得正史
唔講以為你先係官方欽點作者 福井其實只係路人A任作

後加成條UC線都無嘅野出嚟
完全唔明你呢句UP緊乜
有冇人可以幫我翻譯下
意思係咪以後UC成條線都唔可以有新野
新設定即係搬龍門?
閣下係咁吹奏嘅dust咪一樣FF出嚟
你睇嘅就合理,唔鍾意睇嘅就話人FF搬龍門

呀唔好意思,唔記得要動畫化左先當係官方正史添
講起上黎
鋼鐵七人入面個總統係咪叫咩心術者?
死啦 UC前面果百幾年好似冇呢樣野?
無啦啦後加D咁既設定黎搞鳩托比亞呢個NT
係咪又係搬龍門 係咪又係搞搞震??
其實每套新UC只要唔係UC0153之後都係作緊啲新野出黎架啦
接受到OYW不停加新設定而反UC係咩概念
根本0080,0083,08MS都係做緊同一件事
大家受係因為已經習慣咗/根本唔知佢地係後加啫
總統死淨個腦都仲可以控到機
之後嘅達朝邪教居然做唔到
又話dust嗰陣兩個勢力有來往嘅喂
點解你木星唔賣比人呀
嘈咩, 總之邊隻好賣咪邊個勁
模型廣告都傾到咬牙切齒做咩
心術者好明顯係NT啲感應啦,只係咁多年後用另一名義吹係心術兇人
哦,受教了,真心唔該,
斯洛哥個段本來打算搞笑下,如果令巴打你反感,唔好意思
小弟得罪咗人,唔關佢地事嘅
只係情況唔同,UC係兩代UC之間,如果海盜個情況發生起依家UC嘅位置,相信都會比人鬧到飛起,好啦,我錯哂好唔好
做乜勁
張圖係話巴垃圾係唯一保留肉體既真正NT
同最強NT根本無衝突
娜娜,傑仔,莎拉個班死左既NT夠係真正NT
唔通佢地勁過加美尤咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞