高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
其實獨角槍炮過晒火係理論上係冇問題

佢啲裝備都量產唔到 加埋其他機都用唔到 利迪部飛機一開完火就報銷左隻手

大家成日話某啲裝備過左火 我認為純粹果啲武器係得某一至兩部機用到 咁果啲特殊機體有量產機以外既火力有咩問題
大佬你知唔知psg勁在精準唔係大火力 大火力應該係用m82/ntw-20

Ae輸唔係ms技術力 而係輸俾預算同時代呀....而且光束馬格農係1cap1q 根本係RX-78枝槍既新世代版 snri既vsbr係直接由動力爐輸出 根本兩回事 vsbr根本係為當時光盾連低階ms都有既時代而設 而且vsbr技術係ae冇既要偷snri先可以出到自己既vsbr
新豬GEN好似W+SEED+00+鐵血
係呀,仲話係4個唔同世界, 可能搞crossover
次元震
咩平台 PS4?
未講
PS4實有係睇埋有冇SWITCH
G呢
無爆熱神掌邊好玩呀
用genesis套engine做
肯定係空氣crosover
已經聞到好大陣伏味
08小隊件米奇
我大學時代砌過呢隻(1/100),砌完,油埋,然後將佢用同啲配件用索帶索好落個模型盒盒底。即係整到好似後來啲Gundam Fix Figuration包裝咁。
跟住放左喺UT Austin大學campus附近一間美國漫畫店道寄賣。老闆放左盒野喺廚窗。

但過左幾日後去到見到唔見左我以為賣出。
結果老闆話俾人偷左。
但良心老闆照俾返賣價我。
等到我有孫都未見Bandai肯出Re-Gz Custom模型。
而家有re100出冷門機,有機會嘅應該

我呢個毒撚情人節有節目la
連當初re:100 企劃公佈既野都未找數

reborns (都唔知會唔會因為 00周年 升級變mg)
睇完NT黎緊個星期就係入場睇士郎屌櫻
跟住下個禮拜龍珠
之後到一年一次既RIDER
陸續有來, 唔知睇mtr會唔會送嘢 人哋台灣送聲優簽名

年初一有首映場
唔係香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞