高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
人地都有解譯話用聲納探測同要係起揸到滾瓜爛熟嘅海盜高達先做到啫,死宅揸咗佢部X0離家出走時佢自己都話過搞唔掂幽靈,決定比返死宅,如果死宅唔返嚟佢預實死無生,加上佢起ghost 唔算係ACE,好多大事係死宅做,佢只係成功KO到一個一騎當千,仲要係對手犯傻咋
黑色既silver bullet
派旗艦同人打已經好反智
地球軌道艦隊總旗艦竟然單拖同人打架
人地林友德都識吹大雞
聯邦班幕僚係咪食屎食到懵左
算啦,UC三部曲系列無常可言,聽見有巴打話巴纳吉揸部銀彈明知用唔到都,咁多武器唔用夾硬拎支麥格林出去為咗打一槍收咗隻手皮就仲可以講常識?
仲反智過V高達將自己手腳當飛彈射出去
咪就係,咁樣做如果打唔中同送頭有咩分別,V高達仲可以解做原意將壞嘅部件射出去後合返正常部件繼續作戰,但佢巴納吉作為駕駛員那裡來的自信可以以一部不可分離嘅ms為打一槍之後半殘係戰場上生存落去,咁樣擺明話自己有主角威能有咩分別
拎其他機咁玩就on9啫
銀彈本身隻手可以出鐵甲飛拳
隻手飛左出去隨時預左收唔返要換第二隻

同埋巴辣雞一直企晌隻船上面做炮台玩遠狙
根本冇諗住打埋一份
唉,UC條故事線本來有新作以為係好事,點知笨大親手操刀後搞到屎咁,上唔接下唔接咁,真係寧願你好好睇睇用啲資源搞好撒哈衞好過,又或者你用哂嚟買返哂前哨戰啲版權返嚟好過啦
雷比爾號淨係收到命令打爆帶袖隻艦
冇諗到對家會仲有隻戰神渣古晌度

btw戰神渣古無雙好on9但係又睇到好爽
痴線佬成世比人當condom咁玩
橫掂冇哂後路一於放石油氣炸撚死你班仆街陷家產
不如話銀彈個設計根本係on9,大佬,上一部有飛拳嘅MS差唔多係自護號,仲要可以射砲嘅,咁以當時技術有咁嘅想法係OK,到ZZ個隻都係獨立可以射砲,但呢部有呢個設計完全唔知為乜,起UC時見到佢拎兩把光劍射出去之後比新自護號一砲KO個刻我笑咗
先知道原來可以有咁on9嘅設計,一部ms兩隻手算係命脈,好多武裝都係靠晒佢,可以咁隨便放棄同預咗放棄?

無諗住打埋一份係個人想法,但佢咁做同將隻船暴露起危機之中有咩分別?咁做係想當幫船做彈幕定船上嘅主砲同彈幕唔夠佢強?
堂堂一隻重高量產型比你講到咁on9
人地銀彈一樣有手炮只係管家唔用
同埋射左隻手出去仲有incom,飛彈同盾炮架

葛蘭雪Jr同UC嗰隻一樣係貨船
冇武裝邊度拎支主炮出嚟射
架船唔係d乜野重裝戰艦黎....加上係打一下就算既前提之下拎最高攻既武器出黎都好合理
貨船嚟咁都ok,我無睇nt,知道嘅資料係討論得知,但呢幕真係好反智,用部機唔啱用嘅武器好合理?
In-com彈數好少㗎咋,設計出嚟主要真係偷襲同圍攻恐嚇用,記得好似得一至兩發就要收線充電,威力功率低到中到一下都未必死,飛彈更加唔洗講,光槍時代下只有牽制作用為主,命中率低到,一般機豆豆都清到嘅一次性武器,打艦仲有可能......
盾砲對手廢咗可以點用,同埋個時有帶?
當飛彈射真係錢多過頭 仲衰過seed d招山積戰法

得,原來巴纳吉嘅銀彈係特製,麥格林專用銀彈,除咗能源cap彈數外,手腕都有可替換用嘅彈數,UC系列刷新我接觸多年嘅UC知識
拜亞蘭特裝型打完班水產之飛左去邊
話時話巴納吉老豆個財團係nt 邊個揸旗?
V嘅設定同長谷川起ghost 有表現過,V嘅設計係原意係可以在戰場上更換part 減少來回補給,損壞嘅話可以即時起戰場替換,即場滿血復活,V高達係算係成功可以量產化嘅高達,成本最高嘅零件全部係核戰機部份度(包括V2)V高達嘅手腳成本係好低,比人當飛彈用嘅印象主要係劇中比人印象,GVG上面將佢印象放大咗,長谷川起ghost 表現另一種好例子係有三部比人打殘嘅V高達,對手以為佢地無威脅少理佢地,點知比佢地偷襲三部合作一齊放出上下部件攻擊,對手應對啲一大堆突如其來嘅part時,其中一部核戰機趁亂合上其餘兩部之前放出嘅part中有完好嘅上下part變回一部完好嘅V高達突襲成功
好似有後續故事出咗隻完成版 識變形的
二世祖肥仔囉 印象中我覺得小說入面最有成長係肥仔 反而動畫肥仔閹淨on9個一面
00s2 trans-am駕駛員飛彈
巴辣雞兩公婆手頭用到嘅資源就係得銀彈同獨角支麥格農
銀彈隻手又係消耗品有得補給
咁幾大都拎左支野去玩遠狙頂住先啦
太耐真係唔記得,雖則我有套過小説都好耐下
呢個位冇咩好拗我覺得
銀彈加埋哂所有武裝都冇支麥林咁大力同咁遠射程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞