高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
正常,F90就係火星同自護啲打
唔係地球軌道艦隊 月球軌道艦隊 殖民地駐留軍咩
加埋前哨戰 三大神作
條友為反而反 討論黎都廢
斯洛哥科技做福世界
長谷川:以後唔好再屌我設計啲機係外星異種同唔識設計,我係參考返Z同ZZ嘅設定中開始有船隊來往去木星,其中只不過係順手帶咗啲斯洛哥科技產品去埋木星,所以木星啲機至係咁樣咋,要怪就怪斯洛哥
08小隊淨係首歌都值回票價
而反UC不如反埋TR啦 仲癲過seed
TR無咩影響主線,佢嘅存在同msv差唔多,結局仲死Q哂同一般好傳差唔多,零影響正史,等如劇場版Z,雷霆戰域呢啲自己玩,但UC係打正正史名號,佢做嘅劇情係歸正史囉,如果唔係點解要反佢先,如果提過嘅以上個兩套官方入正史都一定同依家反UC,NT咁世界大戰啦
咩野Z開始有船隊來往
朱庇特利斯級係UC0010就開始啟程
斯洛哥UC0087已經係由木星返到黎
啲機係喺朱庇特利斯上面設計架喎...
全部都係佢因應木星嘅重力需要而做到高推力型架喎
喂你教我高達架喎啲設定要check清楚先得架
9up唔駛本

人地有技術益聯邦都唔益你木星啦同你班契弟有親咩
果然gundam post就係有火藥味
其實木星帝國同Z上硬係覺得接唔上
0083都冇咁虧,頂多都係性能問題,武裝方面比起0087都唔係好得幾多
成個UC已經變左未來戰士
本身gundam 係95%真實系5 %超級系
超級系橋段只用於故事重大轉接位
但係呢幾年出嘅UC 年份動畫超級系劇系不斷加重

以往都有死忠上腦同你講機設, 同背景合理番動畫唔合理嘅情節(格硬令故事合理)

而家仲講gundam 機設, 都兜唔返個故事情節誇張

笨大為左出一模多用嘅模型掠水
係無所不用其極

而家就係收唔到尾連接唔到F91
之前其實都有動畫情節違反背景設定
不過動畫可觀性高就算數

唔好睇就另計, 只會令人對過達熱誠降低

以前推石仔,擋衛星炮都有人屌過
推石仔都仲可以話全人類既思念去哂T骨度出現UC絕無僅有既奇跡
擋衛星炮得2部UC喺度擋
點講得通
揮揮手癱瘓咗雷比爾將軍號堆機真心屌咗出黎
NT仲要落重本吹到係時光倒流真係頂唔順
你個解釋咪就係官方格硬兜返黎

呢D 奇蹟唔可以用得多
用得多亂神怪力野多
機設,背景設定唔符合
班死忠兜都兜唔到

0093 推石仔係好睇,超級系橋段就唔同你計
高達動畫 劇本限制不嬲都好寬鬆
劇本9作完唔符合時代背景
會9作出一大堆數據俾FANs 聽係“合理”

好似0083 承先啟後,唔破壞原作設定, 補完時間空白嘅優質動畫真係好少

近期個Moon高達
仆街
岩岩記得返動畫最尾 UC 1,2 機有自我修復功能

一隻黎咁多“奇蹟”完全破壞New type 設定
0083連自己個劇本都唔連戲啦
無啦啦屈妮娜同賈圖有一段情
明明前段都有見面又有聽到名都無反應
NT起碼有有返以前Z ZZ嗰種感覺
有哂舖排去描寫三個主角互相嘅思念
最後三條友爆氣砌低戰神渣古
兩個女主保護男主用鳳凰開力場食大爆炸
都係神棍但係至少冇UC睇到屌鬼
如果主角唔係巴垃圾而係加美尤,我會接受到,話哂最強NT,但巴垃圾NT能力咁一般都去到玩到咁神棍叫人點接受
奶油身邊死左死咋人先出到兩次大絕
Rita融合左都要搵約拿同米雪幫拖先得
巴辣雞憑咩可以玩完一次又一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞