高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
制作都係慳皮啦 有啲場景跳格跳到 sunrise 真係收得皮
簡單D講
NT以至UC都令到0100打後既作品既科技水平顯得落後
有0083呢個例子唔覺得有咩問題
咪又係加句抹消左咪得
出親新高達都要食設定架啦
Rezel, Jesta 呢啲都係本身無
陸戰型高達同GP系列咪一樣係無啦啦爆出黎
呢啲細改同你講緊嘅大改比已經合理得多
你覺得咁樣唔好咁UC唔使出新野架囉喎

唔同意你屌銀彈唔合理唔代表唔同意NT玩NT玩過火喎你而家係滑坡理論啫
更何況高達玩奇蹟玩NT已經係定律由Z, ZZ已經過左火啦

Btw RX-9係RC-93嘅技術試驗床(Test Bed)唔係試作機(Prototype)所以骨架、機身高度都唔一樣

其實一向都好多bug

不過uc d bug 唔洗搵說明書 睇番爐輸出力咁大hardcore
睇動畫果陣都已經睇得出
NT睇得過?
先放低對"高達"個印象去睇
應該ok
加句抹消左都冇用
跟住又可以話民間留左DATA
比較想知gp點抹

觀艦式死咁多人
家屬當無事發生
成個故事大執過嚟
起碼冇UC尾兩嗰集咁睇到屌哂鬼
應該唔係成件事都抹咗
只係清除咗關於GP計劃嘅部分
即係聯邦從來都無核彈頭
觀艦式係受到自護恐襲之類
近年最高質既動畫作品真係非thunderbolt第一季莫屬
有無人知點解Sunrise突然咁有良心願意掉咁多錢落去
呢套野無論係作畫,配樂同節奏都係頂級
OVA既UC同劇場版既NT都完全唔係佢對手
記光頭佬公開過gp-02既喎
官方紀錄姐
無人覺得 奇怪架咩
2/3 艦收皮 來自殘黨攻擊
有無咁勁呀
機動艦隊啫
果時聯邦仲有地球軌道艦隊,月球艦隊同遠洋艦隊
太田垣康男諗住畫幾集就算,點知出左之後好受歡迎
跟住繼續畫落去 之後日昇見到套雷霆咁好受歡迎咪試下dum本落去動畫到
近年最高質嘅高達係GBF冇之一
後面和尚同強化人吹得太勁
和尚可以幫教授恢復記憶,甚至預知未來發展
咁蘇民峰,麥玲玲同李丞責算唔算係新類型人
泰坦斯要上位梗係有咁大吹咁大
可以同你講,如期uc至nt呢啲出到咁搞串uc條線真係唔出好過出,官方為收視為模型佢出咗條line創戰者佢點玩無所謂,Rezel唔係無故事背景喎,佢係當年0087-88嘅zll死灰復燃出來嘅可變ms,當年出咗Zeta之後因為其變形結構太複雜,開發zeta下世代時採用密達斯嘅簡單變形設計咗Zll,但因為個時AE社無咩資源同手上同時都有兩個設計(S,ZZ)所以凍結咗Zll方案,到第一次新自護之後因為zll嘅簡單變形成本控制同性能都比即使簡化咗嘅z plus高先令返出嚟開發出Rezel,所以點話無中生有?
08個例子係富野自己都起0079三部曲劇場版食咗設定,將本來唔合理同本來為討好玩具商出錢嘅G戰機打入黑歷史,印象中劇場三部曲因為每集時間問題濃縮同修正時好似無提返聯邦無ms呢一點,加上係木馬team故事初期係孤立狀態,聯邦本來打算放棄佢地比佢地做集火工具算,唔派兵支援(唔好忘記佢地係降落咗敵人勢力範圍中心附近,大佬,點救啊?所以咪又比到人感覺0079好似方圓百里無ms咁同始終呢個係木馬嘅視點故事)點知佢地搞掂咗加曼同賴巴咁出色雷比爾都只係夠膽即刻派人去補給咋,呢個補給小隊同死人無分別(起敵人勢力圈玩補給,係咪找死)所以點解一啲火力都唔帶係根本預隨時死。
至如GP系列發生起0083又點無啦啦出嚟啊,成個星塵回憶由頭有解釋GP系列RX78系延續成套嘢又好好咁開頭同結尾順手接上泰坦斯誕生,成套嘢好完美,仲有心到因爲gp性能同Z嘅mkll性能接唔上,凍結左個計劃,令Z故事開頭技術水平合理返,RX-93 nu係寶少自己設計完直接代工生產,時間緊迫之下趕工出嚟,邊有試作型?仲可以裝到T骨甲出來,叫佢獨角獸嘅試作型覺得仲合理
自護係不滅㗎
笨大佢起碼仲要吹到F91之前為止先叫做死哂咁滯
因為你而家先睇啫
當年咪一樣喺大把人嘈08MS高達大平賣
大部分MS系譜都係後期補完架啦
0083一句凍結就ok 獨角而家夠話封印啦又唔高興
唔好咁撚on9好無?

Test Bed唔係Prototype
即係唔係試作型
只係用黎試下啲系統咁解
好可能UC0093時都只係一忽忽手腳
而Nu就係將呢啲技術應用嘅第一部試作機
印象中最初08設定個時間仲早過高達出現
但已經有陸高同Beam Rifle出現
搞到當時班FANS屌哂鬼話無視設定
後黎好似改返岩條時間線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞