高達 U.C. 長期討論區 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
南極條約主要保障以大質量武器打住人地方,如果計打地球嘅起一年戰爭之後就0083同馬反,其實大質量武器無核彈嘅副產品核污染問題,形同用一個大石頭揼死你,宇宙內運用影響比核彈更少,當然大質量武器打地球除外(影響地球生態),等如有如某巴打所講,唔係打住人嘅地方用核彈只係一個大炸彈,有如UC133年木星帝國打算用核彈打地球時有提出違反南極條約但木星以呢啲係你地地球圈文化關我撚事,至於GP02A個問題在于一年戰爭結束無耐,核彈一向聯邦拿手好戲,加上係有擔心開發于用嚟報復嘅隱憂(打落SIDE3度)所以先觸發0083單野
冇解體到,NT最尾有一幕show左部獨角獸
其實木星帝國個case 咪即係中程彈道導彈條約,簽署國得二個,第三方使乜理

不過木星帝國唔會無恥到話希望二個簽署國遵守南極條約,跟住話自己既核武用於自衛所以唔會加入南極條約
木星帝國班友基本起ghost 之前無正常同常識可言,只係一味諗住木星人先係最強人種同諗住點報復地球,到ghost 之後王女執政先有好轉但仲有啲例如沙卡斯起度搞搞震
可能表面話解體解除疑慮,實際可能仲起度(記得NT先行有提解體咗封印),肯定留返UC2講返,又或者以笨大個性吹到係美莉芭暗底做多部似一號嘅出黎backup用黎sell新裝備或形態出模型都唔定
吹左咁耐,原來話rita 預見到既唔係0079殖民星事件
佢係預見到自己一生
其實即係一切已經有劇本
所以男主 先有一刻接受唔到

邊到有講
睇你地講完NT完全覺得F91同V2好落後
有無人追緊moon高達?
個故事講D咩?
睇完套nt
我估巴辣雞之後啲劇場版仲要出場
好多野都要佢解話
仲有個中二Mk 仔
做野完全無分寸
安基佬起碼都會跟大部分肥沙指示
呢件成隻甩繩馬騮
安基佬當佢係神咁拜 緊係跟佢支笛
真.基佬
追緊thunderbolt
依家好似聯邦好劣勢咁
成班新人類同聯邦敵對了
另外伊歐條女比自己宿敵搶左仲sad
睇完nt 明明根本為老fans服務 充滿睇過z先明既內容 但可以做到咁怪力亂神 定我呢種uc粉係小眾
不過好高興zz正史返
只係知道佢故事世界觀時間線係馬反之前,ZZ之後左右,係講ZZ入面嘅追求自然嘅原始化民族moon moon嘅故事,只知道寶少起moon moon外面打爆咗一部有用精神感應骨架嘅類似泰坦斯配色黑色高達,部分殘骸掉咗落moon moon(頭同背包,精神感應板),好似未出單行本,只知moon高達其實係沙蕯比嘅前代機裝咗掉咗落moon moon嘅不明高達殘件(就係個頭同背板)而成,係繼高達換頭變渣古(Z渣古)後成為渣古換頭變高達嘅代表,呢套野唔會點想追住,主要係同海盜Dust同期都係連載中,又撞背景都係moon moon有戲份,如果兩套背景有衝突就注定其中一套先做到正史,例如萬一moon高達話moon moon爆咗,咁海盜Dust何來有moon moon起度
雞頭同沙撒比前身係呢部喎
定佢又想改歷史
食設定呢啲嘢,都見慣見熟㗎啦
又係褔井寫
肯定又係食設定加超能力大爆發
望到塊死人板已經FEEL到又改歷史
NT真係不出所料嘅垃圾
所以見到果啲咩情人節單身狗睇高達好正
咩打曬飛機嘅真係得啖笑
睇完6集ova仲對UC故仔有期望係咩玩法
你話入去睇配樂 畫質咁冇野樂講啦 但話咩打曬J果啲真係唔知咩料

入番正題 睇完之後 我腦係飛起左一幕天元突破
就係最後傑米問施蒙點解唔用螺旋力復活番死人
就話佢唔係神 唔可以亂用能力
一套以熱血為主嘅動畫都知再吹落去都唔會有好結果
但係UC就係唔識收落去 宜家一路填時間線一路再整更多bug 真係好野
成套野係到超能力大戰 仲衰過火影後期係到玩核武
仲想搞衰UC個名到咩程度呀大佬 係咪唔玩依啲野唔識做高達呀
咁嘅作畫咁嘅配樂做啲簡單野都夠曬啦

UC我會係永遠black list依套野唔會再睇 FUCK YOU
套NT係就係吹得太勁
但佢比左個好好嘅解釋點解100年後冇再有psycho frame/精神技術嘅發展
因為呢種力量現今人類係完全控制唔到
唔同次元嘅力量嚇到冇人敢再研究

滿座
Nu高達都比人老屈咗個試作型比NT嘅Narrative啦,你認為沙撒比走得甩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞