開始進行冒險 (2)

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
成件事麻煩左
明明可以直接睇封信
btw樓主加油 十卜
其實....唔通無人留意到
遲下會有架啦
費魯都執到張藏寶圖殘頁
???
一開始主角講話老竇一早老死左
但係又講主角知道自己無啦啦老左
呢度有小小bug左
同埋主角老竇其實未死 封信應該係主線重要線索
話說地下遺跡喺山谷好似怪怪地?
既然樓主同一個問題問兩次(由最快回覆變左做投票正皮), 應該A係錯的選擇
都咁諗過 最好兩條都去 多篇野睇 又有突發事
有冇人留意過條友淨係睇得明1%
唔信佢啦 一嚟佢得1% 二嚟山谷應該稱唔上地下遺跡啦
睇下樓主點演繹,話唔定樓主玩鳩我們,果1%咁好彩就係睇得明山谷兩隻字
係啊 所以如果行有寶藏條路 劇情會推進
行咗條睇落係錯嘅先 始終會行返正確一條
1% 唔可以評定葉啱定錯 因為係鳩估
但唔一定有得行返,要諗搏唔搏
利申:我就投左A嘅
佢係幾個鐘前1%
主角都話學生字會快啲
所以可以隊友學到個字都唔奇呀
a
費魯: 2選1嗎... 那個字到底是山還是峽呢...你們知道嗎?
葉文: 不知道...
顏天: 我也不知道...
費魯:還是再看一下"500年前的語言" 看看能不能解讀好了... 來, 我們繼續一起看這本吧!
(又過了若干小時...)
費魯: 還是看不出來啊...一開始學習一些簡單的字時很容易上手, 可是到後面卻越來越難掌握呢...
葉文: 我看出來了! 是山谷! 一定是山谷! 本天才一定不會錯!
費魯: 原來是山谷嗎!?

要相信葉文嗎?
A.相信葉文, 前往天蘭城郊外山谷
B.不相信葉文, 前往天蘭城郊外峽谷

葉文唔識應該冇理由學左幾個鐘突然咁肯定
b
峽谷同山谷係兩樣唔同野來

葉文用左3句說話黎講自己係岩既
明顯係想令到眾人信佢
前面有講 葉文係學得1% 好可能佢只係想係3個人中間重獲自信
[本天才一定不會錯]
呢句野好似立左flog咁......

我就兩個都投哂
因為第一次禁錯左
靠大家啦
140幸運係時候發揮作用
有更新未
文呢
起身出文啦樓豬
費魯:好吧葉文! 既然你這麼自信! 那我就相信你了哦! 我們前往山谷吧!
葉文: 嘎!?這麼快....? 不再吃點東西嗎....!?
費魯: 兵貴神速啊! 既然是地下遺跡, 那一定有什麼寶藏在遺跡裡吧!!
顏天: 我好像嗅到冒險的氣味了!
葉文: ..... (算了, 反正是2選1, 50%的機會應該會中吧...!) 好吧,那我們出發吧!
顏天: 可是費魯你有地圖嗎? 遺跡確實的位置在哪裡啊?
費魯: 我剛剛從這本地下遺跡的書中發現了一張藏寶圖, 雖然不是完整的藏寶圖, 不過若知道地點的話, 跟據圖上面的路線便可以找到遺跡入口了! 所以這都是葉文的功勞啊!
顏天: 葉文想不到你關鍵的時候還是挺可靠的麻!
葉文:..................................................................
顏天:葉文你怎麼不說話, 這不像你的性格啊!?
葉文: .... 那..那是當然! 本天才.. 這都是本天才的功勞喔! 若找到什麼厲害的寶藏我可要先選一件喔!!!

A. 沒問題! 這都全靠你才能確認地點是山谷! 找到絕對讓你先選!
B. 先別那麼高興...找到再說吧....
出左
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞