開始進行冒險 (2)

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
D.聖魂劍士未來走向
E.結界初解構
雖然係我地自己揀無屬性同60歲
但係應該有啲主角特別能力
如果唔係點對得住天生100幸
E
ED都是巴打們的選擇造成的結果
係過程中主角觸發左好多幸運事件架啦
eg.最開始可以向老奶奶乞左4次錢, 正常乞第2次就比佢一掌打死
eg.殺小兔兔升級光速
eg.用連打係咁打到7連擊
eg.有時可以比你地揀多1次既選項
仲有好多其他我都唔記得了
幸運高不是無敵的
幸運高只是會比其他人幸運, 通過越多事件來觸發對自己有利既事
但最後既選擇權都係各位巴打身上
有好多次其中某個選項係可以令主角變勁 (依個就是幸運觸發既事件)
但巴打們就選左唔會令主角變勁果個選項, 咁我都無辦法...
睇到最後嗰兩句,我覺得我哋有好多選項都令佢暫時變唔強 打算打後期
但其實前面壓縮得太多,分分鐘連後期都冇

如果一開始唔升幸,升攻同速咁,應該已經可以屌打喱家嘅費魯

又或者無屬性真係廢…冇得變勁
大器晚成
出文未
出緊
btw我驚呢啲故玩玩下停左
我情願前期肥
看看這本"結界初解構"吧... 反正其他都是聖魂劍士的書...我又不打算轉職..看來也沒用.

結果費魯便花了整個晚上在看這本"結界初解構"...
費魯: 結果完全沒睡啊...天都亮了...不過現在對結界的認知多了很多...也總算值得了... 那山谷上的結界...應該有辦法可以破掉.... 不過要先收集3種東西....
黑冥石:能吸收沖擊的石頭
技能書:破界 以及
銀針草:能驅散霧氣
暫且先記著吧, 日後在哪裡看到要記得買下來才行...

好睏啊整天沒睡...要先睡一下嗎... 但快到上課時間了...

A.先小睡一下吧...
B.還是先回學院吧...
A.先小睡一下吧...
B.還是先回學院吧...
還是先回學院吧..以免又遲到給導師留下壞印像..雖然我昨天才剛走了堂...不理了,今天就是新的開始!
費魯:喂!葉寶寶! 顏天!
葉文:費老早啊......才怪! 就叫你在學院不要這樣叫我!
費魯:喔...不好意思,叫慣了
顏天:早啊費老!
葉文:怎麼你那麼大個黑眼圈啊費老,昨天沒睡好嗎?
費魯:不是沒睡好..是整晚沒睡...我在看書呢..
葉文:整晚沒睡看書嗎...不用這麼拼命吧...雖則你這年紀可能都命不久矣了...
費魯:我這叫好學你懂什麼!好吧,去課室上課吧...昨天都沒上了,順便認識一下其他同學.
葉文:我們在等你啊...現在齊人了, 去課室吧.

(到達課室)
新生甲:這不是逃學3人組嗎?他們還真大膽呢,開學第一天就走堂了!
新生乙:你沒看到昨天文導師多生氣嗎...竟然有學生這麼不給他臉子...才剛開學就不上堂...
費魯:看來我們已成為全班焦點了啊...
朱廷:咦?這不是遴選3小渣嗎? 我還以為你們開學第一天已經被學院踢出校了呢...

A.咦?我好像聽到有隻貴族犬在吠呢?學院可以養狗的嗎?
B.無視朱廷,返回坐位.
A.咦?我好像聽到有隻貴族犬在吠呢?學院可以養狗的嗎?
B.無視朱廷,返回坐位.
唔洗留言搞到好似單機咁
可以討論架嘛
叫葉寶寶真係好撚頂癮
有無示意圖
臭狗 要打鑊金
明知我哋係三大MK仔都敢撩我哋
教訓下條仆街
有幾多人真係識解mk潮童呢個term
希望主角可以快D變勁,另外兩條友仲勁過主角
佢哋轉埋職應該即刻勁過主角幾倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞