開始進行冒險 (2)

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
而加好撚刺激喎
啱呀
所以一開頭你話特登揀自殺 話除左自殺冇野可以做到
之後其他巴打講 幸運有當小小敏 所以有機會逃走到個陣 你就即刻轉口風話用秘技搏樓豬比招秘技主角就最有道理啦

我要講既都講完 唔阻住大家睇故
我上面就揀過起碼十次行動
你就追撚住一個嚟講
14敏對60敏本身就走唔到
上面都講過擋格到一次已經算好好彩
仲要依家係食咗嚴重咀咒
唔知點解你會覺得走到

無事無幹係度周圍亂咬人
第二個post 嘅嘢你帶頭拎過嚟講
發現自己柒咗就話唔阻人睇post
咩心態
你話走唔到咪走唔到囉
費魯:(細聲說) 顏天, 先別追問下去, 葉文, 你也過來
葉文:什麼事?
費魯:你們不覺得這小女孩有點可疑嗎?
顏天: 你也察覺到了?
葉文: 有什麼可疑啊!? 她是個很可愛的小妹妹啊!
顏天: 不...恐怕不是這樣...
費魯: 我本來也只是有點懷疑, 但聽到顏天的一輪追問後, 我可以確定這小女孩一定有問題! 仔細想想, 你不覺得自從我們搭上這小女孩後, 身體便有種奇奇怪怪的感覺嗎? 好像是... 體能被抽走的感覺!
顏天: 對! 就是這種感覺, 之前一直也想不到該怎樣形容, 聽你一說後, 確實是這種感覺!
費魯: 我一開始也不懂得如何形容這種感覺, 但由我拖著小女孩的手起...這種感覺便倍加強烈! 強烈到令人想作嘔....
葉文: 是這樣嗎... 還好不是我拖著她丫...
顏天: 那看來她的確有點問題... 要現在就揭穿她嗎?

A. 不...我現在身受重傷, 先讓我吃點東西補充體力...
B. 好吧, 這樣帶著她也不是辦法, 現在就質問她!
A
屌你都廢時,之前入學試隻怪咪又60敏,主角0敏 咪又走到
未試就話唔得
你叫走葉文害死主角
依家好意思出聲
講唔掂就話我叫走埋葉文轉移話題
我咪講咗除咗走無其他選擇。
而你揀自殺 仲好意思繼續撐
樓豬快d加速出文阻止呢場口誅筆伐
明明打就夠打
咁咩叫無其他選擇
樓豬出咗提示呀
打贏咗幾次都再遇怪 你覺得今次係最後一turn?
咁都要完咗個戰鬥先入得返劇情
即係好似依家咁
而家講你唔走揀自殺 走唔到死係另一回事
你反而話除咗死無其他選擇就放棄
最糟係你仲講到大條道理
我先忍唔住出聲 魔塔post 已經係咁 過到黎又係咁
費魯: 身上可以吃的東西就只剩下兔肉了...
葉文: 我下午從學院食堂打包了一隻雞腿, 給你吧... 那你就別生氣我剛剛逃跑的事了哦!
(獲得道具: 雞腿)
費魯: (望著顏天)
顏天: ... 我知道了
(獲得道具: 十全大補湯)
費魯: 竟然帶著這種補品不早點拿出來! 不理了...先吃下去吧...
(道具: 十全大補湯 -1) HP+200 MP+200
(道具: 雞腿 -1). HP+100 MP+100

費魯:你們2個也先吃點東西補充體力, 以防萬一
葉文&顏天: 好的. (吃東西)
葉文: 吃飽了.
費魯: (向著顏天打眼色)
顏天: 小妹妹, 人是不會突然不見的哦? 你想清楚你和媽媽是怎樣失散的哦?
小女孩: 她... 我... 算了. 到了這地步, 我也沒必要再隱藏了. 受死吧!

被狐妖附身的小女孩 白銀級別魔物 HP:1000/1000 MP:300/300
屬性: 金

費魯 等級12 HP:300/300, MP:170/170 負面狀態:詛咒加劇
顏天 等級:10 HP: 650/650, MP:190/190 負面狀態:詛咒加劇
葉文 等級:9 HP: 450/450, MP:170/170 負面狀態:詛咒加劇

(第一個回覆者操作費魯, 第二個回覆者操作顏天, 第三個回覆者操作葉文)

A.使用拳頭攻擊
B.偷窺被狐妖附身的小女孩能力
C.使用技能: 連打 (MP-30)
D.使用秘技
E.逃跑

A.使用拳頭攻擊
C.使用技能: 火拳 (MP-20)
D.使用秘技
E.逃跑

A.使用拳頭攻擊
C.使用技能: 水氣彈 (MP-15)
D.使用秘技
E.逃跑
C
c
C
因為事實如此呀嘛
係我嘅角度就係一定走唔到
又一定打唔贏
咁咪試下個好耐無用過嘅選擇
有咩問題
我係要玩嘢我狂用B啦
之前我使用咁多次連打
再嚟第4個ccccccc
btw 打依隻boss check 下佢能力都可能有用
今鋪我撐懦夫 大家俾次機會啦,路遙G馬力,日久見jer jer
check完有咩好處?現階段技能單一又冇絕技,根本都冇調整戰術可言
Fight or flight, 有需要睇佢能力咩?
我就唔係針對你既 呢次我都同意你講呢句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞