【魔偶師】《小松奇妙物語!》(3)

1001 回覆
431 Like 4 Dislike
乖巧的我在安靜地等文
好掛住以前墨巴每晚10點出文嘅日子 不過以前仲係中學/dse又唔同嘅,btw墨巴而家自己有冇一個大約嘅出文時間
再鋒利嘅刀
加油
一陣出
我宜家10點已經訓左了 可能會變朝早出
呢幾日太累

早睡早起身體好

肥婆一個都唔可以放過
而家小松係肥婆
食埋野就開始出了
「呵呵,你哋係好朋友,貪好玩先交換身體?」歐伯笑呵呵地問。

「唔係啊!我俾佢強行交換嫁!!」小松捉住卡文的手不放。

「但你朋友,似乎唔太願意,交換番。」

的確,剛才貪生怕死的卡文,轉念間又變得猶豫。

「既‧‧‧既然喺人間,都係同地獄嘅生活差唔多‧‧‧‧‧‧我‧‧‧我不如用呢副身體,好好享受埋人間呢段快樂嘅日子!」卡文掙扎,想要甩開小松的手。

「喂!死肥婆!!唔准呀!!!」小松力量上的優勢,使卡文無法掙脫。

幸好,小松身體是個瘦弱的女孩,只能屈服在力量的淫威下。

「啍。」歐伯沉厚地笑聲:「你兩個,坐低先,總有解決辦法。」
有文
睇黎墨巴好憎肥婆
「你‧‧‧你有方法?」小松搖搖頭,說:「我唔要世界上有兩個小松啊!」

「放心,呢個問題我都成日遇上,有兩全其美嘅方法。」說畢,歐伯就準備茶水給二人。

小松和卡文則暫時坐到桌前,稍聽他的一席之言。

「我未見過好似你咁厚顏無恥嘅人!」歐伯離開期間,小松向卡文怒罵。

「‧‧‧‧‧‧」卡文眉目深鎖。

歐伯把茶水奉上後,就坐到二人面前,跟他們聊起一些事情。

「好明顯,你靈魂已經賣咗俾惡魔。」歐伯直接指出卡文的狀況。

「你點知‧‧‧‧‧‧」卡文問。

「伯伯我啊,都已經喺呢種世界打滾咗幾十年,當然知道,惡魔唔會咁隨便教你交換身體嘅方法。」
歐伯的房子,日久失修的問題十分嚴重。

除了甩落的牆漆、崩裂的地板,水管和電線更不少斷裂,不像人住的地方。

「惡魔只會有目的地,揀有「特別利用價值」嘅人,出現喺佢面前,並且用交易方式,收取佢哋靈魂。」小松補充一句。

「你都好清楚吓。」歐伯點頭。

「當然,媽咪講過。」小松這種情況,都會自逞得瑟。

「即係‧‧‧‧‧‧我有「某種特別嘅利用價值」?」卡文進一步問:「同埋‧‧‧仲有冇多杯茶‧‧‧?」

「哇!你連我杯茶都飲埋!?連茶都唔放過!!?」小松被奪去身體後,似乎也神經質起來。
「呵呵,茶仲有。」歐伯笑著點頭:「無錯,似乎你就係有某種特別嘅利用價值,惡魔先搵上你。因為世界咁大,每個人內心都有心願,如果惡魔幫哂所有人實現,咁係無可能,搵得你就一定有原因。」

「咁會係咩‧‧‧‧‧‧」卡文張開雙手、凝望。

「或者,係你嘅肉身?」歐伯微笑。

他說完的同時,卡文立即感到一陣暈眩‧‧‧‧‧‧

「嗄‧‧‧」她按住太陽穴,精神帶點恍惚。

「喂‧‧‧你‧‧‧你咩事啊‧‧‧‧‧‧」小松都愣住。

「突然間‧‧‧好‧‧‧‧‧‧暈。」說罷,她整張臉就伏到桌子上。

「呯」
肥婆快d死
一片靜默。

「好啦,既然你主動送上門,咁事情容易辦。」歐伯合手,像事情終於完成。

「做咩啊‧‧‧‧‧‧伯伯?」小松還未明白情況。

歐伯深深一笑:「呵呵,無事無事,一陣我另一位客人會嚟搵你,你留喺到一陣先。」

「吓?」感到不安的小松,慢慢後退。

「傀儡。」歐伯拍拍掌。

二樓隨即傳來一陣騷動,踏步大得天花的塵埃都飄落而下。
死肥婆
全部肥婆都應該死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞