【魔偶師】《小松奇妙物語!》(3)

1001 回覆
431 Like 4 Dislike
「喂。」假小松回應。

小松聽到屬於自己的聲音,馬上更冒三把火:「我個身體、我把聲‧‧‧‧‧‧!」

「卡文,你冇事啊嘛?」假小松卻回應。

「仲裝神騙鬼,個玩偶交返出嚟呀。」

「都唔知你講咩。」

「收皮啦!」小松很用力拍打床單,算是洩憤的一種?

「哈哈哈,你唔好太嬲喇,係你自己願意將身體交換俾我。」假小松忍不住笑聲了。

「你唔好亂做任何事啊!!!」

「原本我今日會同學長喺長洲過夜,可惜個死蠢‧‧‧講咩媽咪唔俾過夜、我哋仲細,之類嘅說話我聽,我唯有今晚送上門啦。」假小松說。

「咩話!!人哋都拒絕你,你仲要‧‧‧‧‧‧」

「原來呢,愛情嘅感覺係咁正!」假小松語氣有些偏執:「可以同鐘意嘅人拖手、行街、食嘢,係好開心嘅事‧‧‧‧‧‧換轉係我以前嘅身體,一定做唔到!一定!」
「你減咗你個三層肥肚腩咪做到囉!!」小松激動非常。

「咩話?仲要串我?得啦,今晚我一定上去學長屋企,等我幫你身體開苞,哈哈哈哈哈。」說畢,假小松便收線。

「‧‧‧‧‧‧」餘下小松,呆若木雞的拿著手機,聆聽掛線的聲音。

「小松‧‧‧」我想安慰她,但什麼都說不出。

小松再看看手機,繼續觀看那名學長的動態,看到一張他們在船上,準備搭返市區的自拍照,文字內容如下:

可惜,今日要四點半要返學校排舞,如果唔係下次玩耐啲!今日好開心!

「原來要排舞,難怪會返嚟。」我邊說邊觀察小松。

「小葵‧‧‧」小松輕揉眼睛,目光紅潤:「我哋去學校先,睇吓遇唔遇到佢哋。」
接著,小松便走進洗手間。

我希望自己看錯,小松不是在哭。

良久,她換好那套大碼版校服,就腳步沉沉地往學校出發。她的笑容,沒再能牽動路人,腳步亦無法像從此輕盈,只低落的心情。

返校後,已是三點半。

小松依舊讓我在校外等候,如果在外面遇到假小松或學長,就暫時將他們跟住。

於是乎,我便開始坐在門外靜候,留意經過學校的每一個人。至於小松,她則進了校內,在裡面等待那名學長回來排舞。
我好想殺咗假小松
咁樣對小松 一定要賜死個肥婆卡文
出現在校外的每個相貌,我都十分留意。

包括,即將經過校閘的假道學仙人。

「喂!」我馬上飛撲到他身上,卻只找得住手臂。

「唔?」他舉起那隻手,觀看我。

我就像隻樹熊一樣,倒掛在他的手上。

「你要幫我哋!小松俾人用「玩偶轉移法」,交換咗身體。」我說。

他一如既往,被厚捲的髮蔭掩蓋住眼部,擺出一張淡淡的表情。

「每次我哋要幫手個陣,你都會出現‧‧‧‧‧‧證明我哋幾有緣。」我補充一句,希望他真的會覺得我們有緣而幫忙。

高人不是都這樣子嗎?

「呢啲小事,小松自己一個就搞得掂。」假道學仙人卻說。
可唔可以幫葵變做人
加速
呢個魔偶師係咪同十少年2個魔偶師同一個?
btw冇睇十少年2嘅快啲去睇
應該係 墨巴d故好多伏線 但十少年2無提過佢係惡魔
我只係想知魔偶師帶咗彤彤去邊
啱啱睇多咗次十少年2,最後妻書好想喊
Live
我要殺死卡文而個仆街
live
卡文呢個仆街
請墨兄賜死
仲有冇
支持賜死肥婆卡文就正評
反對就負評啦
本席宣布 38票贊成 0票反對
犯人肥婆卡文即時處死
0負皮
負皮王都負皮唔落
證明肥婆真係黑人憎
btw最後一定扮死狗求小松原諒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞