IT界討論區:狗,全部都係狗 (3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
有無巴打聽過Ahsay Backup呢間公司
做backup data 前景如何?

淨係知間公司既hr係弱智既
早幾日陪個fd去cu job fair
問個hr間公司係做咩既,佢自己都答唔出

佢係咪以為你問佢平日係公司做咩

In 過
間公司比較傳統

請真,你間公司仲有冇請人?
我已經用左3個月搵緊工都冇 offer
我識人係acx呢個vendor做p仔每日要ot幾粒鍾,見親佢放工都凌晨2,3點

試過見間名為Cyber Universal Company Limited 的公司
嘩,同你講冇project趕都起碼每日無償OT 2至3個鐘

唔怪得登左成年jobsdb都仲登緊

有無巴打知咩vendor係學野比較好
自己剩係識java 依家自學緊swift寫ios
有時睇d公司requirement覺得自己乜都唔識咁

你iOS?
我岩岩去睇JobsDB 又唔見佢仲登緊 早幾日有兩個上黎見 真係唔知咩結果 如果過完年真係有 我再上水講 不過哩到真係唔算好好做講明

IOS (objective C)都識啲

要swift

請真,你間公司仲有冇請人?
我已經用左3個月搵緊工都冇 offer
我識人係acx呢個vendor做p仔每日要ot幾粒鍾,見親佢放工都凌晨2,3點

試過見間名為Cyber Universal Company Limited 的公司
嘩,同你講冇project趕都起碼每日無償OT 2至3個鐘

唔怪得登左成年jobsdb都仲登緊

有無巴打知咩vendor係學野比較好
自己剩係識java 依家自學緊swift寫ios
有時睇d公司requirement覺得自己乜都唔識咁

同問
係JobsDB睇過,好多都要幾種language requirement,
一係就Degree,或者2 3年經過
如果只係識少少JAVA,其實夠唔夠搵P仔
有冇公司會接納低水平既fg p仔
btw oocl fg都係得16.5k (連allowance)

報左無消息
3大 有2nd up有大公司煙腸 有eca 有獎 都唔撚彩我😞😞😞

你係咪報trainee , trainee 有好多都係master grad(由其是cu) , 你係要運氣好先入到。 其他post 就無咁嚴,ou 都得,

都幾肯定唔洗master就有interview

grad嗰陣apply過,打嚟問完GPA就收咗線
利申:三大bachelor

你係咪報trainee , trainee 有好多都係master grad(由其是cu) , 你係要運氣好先入到。 其他post 就無咁嚴,ou 都得,

有冇咁求其呀
btw 我聽過有人報trainee , 最後比hr 水左去noc team

有冇咁求其呀
btw 我聽過有人報trainee , 最後比hr 水左去noc team

係trainee logistics 同scheme A都有報
兩個都無彩我
btw oocl fg都係得16.5k (連allowance)

報左無消息
3大 有2nd up有大公司煙腸 有eca 有獎 都唔撚彩我😞😞😞

oocl 出手好似唔高
叫我去見 但對我太遠 係科學園
我住港島
各位IT狗點睇中年危機

oocl 出手好似唔高
我住港島

但佢inhouse嚟講算肯俾資源落IT

oocl 出手好似唔高
我住港島

但佢inhouse嚟講算肯俾資源落IT

inhouse 入面算係咁 啲tech 都追得貼, 係sp 遠少少姐

原來加左1k
Pccw solution 既gt係咪好伏
諗緊入去做sales好無
有幾多it狗唔洗ot番 5days
我番5days project唔趕
臨收工被人炒撚

好出奇咩

返10放5點半
同埋返5日就一定,爭在OT多與少
我就唔洗OT

如果有4.5就正
臨收工被人炒撚

搞咩
你番頭幾日工同d 同事吹下水就知佢大慨咩程度,如果你覺得佢地真心勁,又夾得埋 咪留低做囉 唔駛特登揀vendor既

好出奇咩

做狗有呢d福利都唔錯
大把fg係d 地獄vendor度做
日就比老細屌交貨
夜就ot到凌晨
番屋企開av瘋狂打丁當老細咁發泄
之前po1都問過
不過依加都好迷惘
究竟ive t&n 出到嚟可以做咩
聽人講做network 要24小時oncall公司邊條線壞要即番去搞搞

另外仲咩咩it hd好選擇
軟件工程我應該唔得

唔該哂

返10放5點半

大家都係同類狗
fg見工過幾間大公司已經覺得好撚悶好僵硬, 唔明點解會有fg入去做

一堆4:3 mon, office好死板

做startup好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞