IT界討論區:狗,全部都係狗 (3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
Ive hd 軟件工程,今年grad,等學校介紹工作定點好?

咩GPA先
靚/ 中上分仲有睇頭
HEA讀

利伸 I大 SE GRAD

Cgpa 3.62 sem4/5 未知
Ive hd 軟件工程,今年grad,等學校介紹工作定點好?

咩GPA先
靚/ 中上分仲有睇頭
HEA讀

咁就做tech 少少啦,做SUP浪費左

咩GPA先
靚/ 中上分仲有睇頭
HEA讀

I大SE grad揮手區,

咩GPA先
靚/ 中上分仲有睇頭
HEA讀

咁就做tech 少少啦,做SUP浪費左

之前返ia係間公司幫手解決同事電腦問題,寫下program又一日,所以想做返support
唔好意思,想問下IT Contractor係咪要英文好勁先做到?
我本來想搵p仔,之前agent介紹份工話都要打下code test下野咁,聽到之後覺得好易做咪接受囉,收到email先知係ba IT Contractor,上網睇過要語文勁同識吹水,我毒撚唔識講野,基本上係咪收硬皮
其實剩係識java有無startup或者vendor會請
Fg做大公司剩係改下code. 加d function咁覺得好悶
想份工有挑戰性多d
其實剩係識java有無startup或者vendor會請
Fg做大公司剩係改下code. 加d function咁覺得好悶
想份工有挑戰性多d

你個大公司仲有冇請人呀
freshgrad做左半年野,係間300人左右既公司做緊inhouse p,工作需要用java/c#,不過無大project跟手,因為唔係cs grad頭一兩個月好多野都唔識,同事教左我好多野,人際關係都唔錯,但係到左而家全部野基本上都係上網自己搞掂,覺得繼續做呢份工已經學唔到d咩
freshgrad做左半年野,係間300人左右既公司做緊inhouse p,工作需要用java/c#,不過無大project跟手,因為唔係cs grad頭一兩個月好多野都唔識,同事教左我好多野,人際關係都唔錯,但係到左而家全部野基本上都係上網自己搞掂,覺得繼續做呢份工已經學唔到d咩

點解你咁好彩咩都唔識都有人請

本身成績唔錯,諗緊讀唔讀data science master,不過怕grad左之後搵唔到相關工作
唔好意思,想問下IT Contractor係咪要英文好勁先做到?
我本來想搵p仔,之前agent介紹份工話都要打下code test下野咁,聽到之後覺得好易做咪接受囉,收到email先知係ba IT Contractor,上網睇過要語文勁同識吹水,我毒撚唔識講野,基本上係咪收硬皮

直接屌個agent
如果個project收成10萬
programmer 份bonus大約比幾多
3個manager 2個programmer

5條友做10萬野仲要分
間公司賺乜

咩GPA先
靚/ 中上分仲有睇頭
HEA讀

無報u 咩
apply 銀行工 有條問題問你之前有冇被炒過魷魚,我答冇,而我事實係有,咁銀行check唔check到我有講大話

咩GPA先
靚/ 中上分仲有睇頭
HEA讀

無報u 咩

報左city poly
apply 銀行工 有條問題問你之前有冇被炒過魷魚,我答冇,而我事實係有,咁銀行check唔check到我有講大話

搞咩俾人炒

reference check既話

講大話係個唔知幾時爆o既炸彈
做人老實D其實冇咩壞處 好似係

5條友做10萬野仲要分
間公司賺乜

50萬都叫少啦(未計main)
10萬

點解可以咁好彩

講大話係個唔知幾時爆o既炸彈
做人老實D其實冇咩壞處 好似係

Apply銀行講大話都係叻

咩GPA先
靚/ 中上分仲有睇頭
HEA讀

無報u 咩

報左city poly

如果keep 到呢個分, sem4,5 無大跌幅的話
應該有offer 嘅,我諗 我果屆t&n 呢個分都有offer

點解可以咁好彩

繼續做啦 千祈唔好轉 好工難求

5條友做10萬野仲要分
間公司賺乜

50萬都叫少啦(未計main)
10萬

10萬蚊,有bonus 都偷笑喇,仲講幾多錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞