IT界討論區:狗,全部都係狗 (3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
你班友仔臨收工先sd cv黎
過4點先sd 壓價50%
阻人收工要燒春袋
利申:收6點

係咪請白紙p仔
我會好比心機學

依定最低門檻到1-2年
junior 指日可待

面試要準備d 咩
終於說服到老闆fg 出15k-16k
btw 繼續請sa/ap/p仔/db/ux

ux 係個concept 黎wor

想要ux/ui designer

FG P仔要識D咩?你間公司係做咩
你班友仔臨收工先sd cv黎
過4點先sd 壓價50%
阻人收工要燒春袋
利申:收6點

係咪請白紙p仔
我會好比心機學

依定最低門檻到1-2年
junior 指日可待

面試要準備d 咩

唔方便咁公開講wor

咁你公司有咩福利?

fg 未請sorry
公司暫時做既system development
依家擴展緊想做埋web

介唔介意留個tg id/email?我有性興

fg 未請sorry
依家擴展緊想做埋web

巴打公司請唔請茶水
大家請開始建議下個POST題目

重有有咩想係頭post講都諗定

仍然是狗

仍然是狗

諗起強姦狗女阿伯
想問下大家學左幾耐coding 先開始習慣睇code ?
之前讀左一個JAVA OCA Course,而家做練習,
但係都要花一D時間先睇得明堆 code 做緊D咩
有時覺得自己好廢

BTW: 下個POST "大家都是IT狗,不用分這麼細"
有時覺得自己好廢

如果讀果D 速成course入門唔明是正常的。
想問下大家學左幾耐coding 先開始習慣睇code <--- 讀full time IT course 讀了幾年,忘了。
但係都要花一D時間先睇得明堆 code 做緊D咩 <-- 睇得多就慣

BTW, 你想入行? 你明知是做IT狗都堅持想入行?
有時覺得自己好廢

叫IpMan啦
有時覺得自己好廢

想問下大家學左幾耐coding 先開始習慣睇code &lt;--- 讀full time IT course 讀了幾年,忘了。
但係都要花一D時間先睇得明堆 code 做緊D咩 &lt;-- 睇得多就慣

就係因為想入行, 所以先報左個JAVA Short course +讀緊part-time IT high dip 未畢業
因為上完堂學左少少concept,但係D練習都係要慢慢一行行睇先明
諗緊係唔係自己太廢

仍然是狗

諗起強姦狗女阿伯

DON'T PAY ME, PLAY YOU
巴打點睇ASM Pacific 呢間野
睇X登話狗也不屌
有時覺得自己好廢

想問下大家學左幾耐coding 先開始習慣睇code &lt;--- 讀full time IT course 讀了幾年,忘了。
但係都要花一D時間先睇得明堆 code 做緊D咩 &lt;-- 睇得多就慣

就係因為想入行, 所以先報左個JAVA Short course +讀緊part-time IT high dip 未畢業
因為上完堂學左少少concept,但係D練習都係要慢慢一行行睇先明
諗緊係唔係自己太廢

唔明照用/copy,用用下你就明
好似Java OO咁唔明
就記熟個格式,pattern點寫

用得多就知點用
例如session 同cookie咁
唔明咪用著是旦一邊先
用得多你會知邊面幾時用好
幾時唔用好

it 狗優勢地方就係try and error
try到成個系統完成哂
如果debug一次成功 就唔洗請你啦
有時覺得自己好廢

叫IpMan啦

IP 人

fg 未請sorry
依家擴展緊想做埋web

幾時請0經驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞