IT界討論區:狗,全部都係狗 (3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
上面啲巴打係咪玩野
我三四個fd 2015都係FG 叫到16K
我2016 FG 都17K 喂咪鬼做爛市
我個fd 2016FG 咁岩間公司要識果隻framework 18K添
不過因為佢有一年freelance經驗

唔知點解你D數字好合理
但聽落硬係似吹出黎

吹水死全家 我唔知點解有巴打硬係要壓低FG價
可能我阻人搵食掛
FG自己睇路 HD 14K一年前都已經有
Degree 一定有17K

poly 2015fg mean $15842 (跟升幅推算16fg大約$~16300)
cu 2016 fg mean ~$17000
不如你講下你個一定有17k係邊度出黎?

再者你連加數都未識計?
HD、識少少、做過intern,都15k~17k,你拎1年前既14k出黎想同咩比?同班乜都唔識既freerider比?

自己17k,個fd成年freelance經驗都得18k,你覺得好高咩?咪又係中間到

睇median 唔好睇mean

冇median
polyu份report我唔見有
cu舊年同prof傾計冇問到
轉工IT狗留名
公司d人戇鳩架

要book 電腦投影機咪係booking system 剔返𤓓

下下打電腦 又記幫你留返set
上面啲巴打係咪玩野
我三四個fd 2015都係FG 叫到16K
我2016 FG 都17K 喂咪鬼做爛市
我個fd 2016FG 咁岩間公司要識果隻framework 18K添
不過因為佢有一年freelance經驗

唔知點解你D數字好合理
但聽落硬係似吹出黎

吹水死全家 我唔知點解有巴打硬係要壓低FG價
可能我阻人搵食掛
FG自己睇路 HD 14K一年前都已經有
Degree 一定有17K

poly 2015fg mean $15842 (跟升幅推算16fg大約$~16300)
cu 2016 fg mean ~$17000
不如你講下你個一定有17k係邊度出黎?

再者你連加數都未識計?
HD、識少少、做過intern,都15k~17k,你拎1年前既14k出黎想同咩比?同班乜都唔識既freerider比?

自己17k,個fd成年freelance經驗都得18k,你覺得好高咩?咪又係中間到

睇median 唔好睇mean

冇median
polyu份report我唔見有
cu舊年同prof傾計冇問到

poly report未出
但身邊d同學都16.5k up
btw oocl fg都係得16.5k (連allowance)
好奇一問
究竟有冇ap係低過20k
sa 低過25k

事關公司有條友做左2年就升左做sa
好奇一問
sa 低過25k

都係個句 title唔重要
人工反映 做乜負責D乜 先最重要
好奇一問
sa 低過25k

我摱車邊 21k尾 ap
宜家寫app 仲興唔興講4大vendors?
有冇邊間唔洗日日ot?
有冇邊間唔洗日日ot?

gt, cherry picx, four dirxxx
which one is the fourth?
新返工,冇HD乜都冇,個position叫ERP consultant,收11k
有冇邊間唔洗日日ot?

Mtex?
有冇邊間唔洗日日ot?

Mtex?

係 成日唔記得

Mtex?

係 成日唔記得

唔係icx咩
有冇人公司login名同password 係一樣

我公司除咗高層之外全部一樣

Set埋使用者不能變更密碼
新返工,冇HD乜都冇,個position叫ERP consultant,收11k

歡迎加入IT既大家庭

in house programmer?
我記得in house公司先會用erp
剛剛同agent 傾左
加 2.4% only

利申: CAP T24
上面咩事?
鬥咩高人工?
我2016fg 雞degree 0 it intern exp
出緊19k 無bonus

你同屆有人考到救護/EO
都屌打你it9啦
鬥人工有意思?
難聽講句考到aco都好過你it9

fg搵18k好威咩
上面咩事?
鬥咩高人工?
我2016fg 雞degree 0 it intern exp

都屌打你it9啦
鬥人工有意思?

fg搵18k好威咩

ACO同救護好過IT狗

in house programmer?
我記得in house公司先會用erp

erp算唔算長做長有?
上面咩事?
鬥咩高人工?

都屌打你it9啦
鬥人工有意思?

fg搵18k好威咩

你份工好惡做???
上面咩事?
鬥咩高人工?

都屌打你it9啦
鬥人工有意思?

fg搵18k好威咩

要用政府工比好心拎apii
有冇邊間唔洗日日ot?

有冇人識??求指點
上面咩事?
鬥咩高人工?

都屌打你it9啦
鬥人工有意思?

fg搵18k好威咩

你份工好惡做???

至少唔洗ot/趕project
番5day 做狗都有人既待遇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞