IT界討論區:狗,全部都係狗 (3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike

問下佢邊到請人,然後自己send email去口個度apply

態度正確

正常都唔會開個客名

ibm
讀左4年大學都好少寫CODE是否正常

+1

+1

冇asg/proj?
咩U?

求其啦
都係參考既啫
你咁介意咪減500囉
有料既怕咩叫高D

我冇料白紙

學野快唔快先
試下開16K睇下有冇人請先啦

btw,可唔可以講下點樣完個degree都重係白紙,我成日都覺得依D人好勁,到底係點樣pass exam/交功課

其實要pass真係唔難,太多方法

+1

冇asg/proj?
咩U?

3大,有既但都係寫D細野

讀大學CS, 寫得多code先唔正常,好似係
見完,agent話有個好公司叫green tomato

又黎

又黎

生蕃茄唔駛搵agent
Fg 搵左份工 (半startup)
人工唔錯
但ot 無人工 伏唔伏?
似乎係應該自己花時間去自學,如果淨係靠讀書學到嗰啲嘢,好似根本冇人會請
人工唔錯

補充:Vendor 黎
人工唔錯

補充:Vendor 黎

咁快有OFFER
出到黎靠實戰同GOOGLE

一個人整到成套Hadoop spark hive hbase Kafka flume yarn zookeeper swoop hue impala 岀來, 要maintenance , 仲要識用,仲要enable user去用,仲要唔使用vendor tool, 連咪hardware
應該可以例入世界紀錄

setup呢啲野應該係devops/support 搞

我咪淨係setup 點用我鳩知咩

叫你老細唔好咁貪心
你叫佢岀去望下岀面識呢啲skillset既人咩價位先
之後就會好珍惜你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞