IT界討論區:狗,全部都係狗 (3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike

轉去第二度做好
政府做得耐
D人當你廢
btw JP幾$人工?

16 隔離team有同事18

2年先16/18?定起薪16/18?
2年先16 / 18 窄窄地喎

起薪

得果16K洗鬼做T-con
有份正常有雙糧的工月薪平均已接近18k
未計花紅同其它福利

yes 政府 tcon咪
又係請你番去main下html
新系統/domain系統(eg payment)
交比出面vendor做

又唔係親生仔 做來把鬼

16k T-con
搵份perm 都最少 base 16k

巴打有冇好路數介紹

轉去第二度做好
政府做得耐
D人當你廢
btw JP幾$人工?

起薪

未計花紅同其它福利

交比出面vendor做

又唔係親生仔 做來把鬼

16k T-con

巴打有冇好路數介紹

PCCW Sol.

轉去第二度做好
政府做得耐
D人當你廢
btw JP幾$人工?

起薪

未計花紅同其它福利

交比出面vendor做

又唔係親生仔 做來把鬼

16k T-con

巴打有冇好路數介紹

Programmer 識係知P仔工
利申: P仔
想係security發展 但去big4 做it audit會唔會好柒。因為得14.5k人工 相比其他it工好似低好多
想係security發展 但去big4 做it audit會唔會好柒。因為得14.5k人工 相比其他it工好似低好多

big4唔係好高人工 好多人搶去做架咩
請sa/ap/p 仔/sql developer/ux/ui designer

tg:HR_win

仲未請到人
你開價好低?

起薪

未計花紅同其它福利

交比出面vendor做

又唔係親生仔 做來把鬼

16k T-con

巴打有冇好路數介紹

想升CP
其實邊到都冇所謂
最好可以學到嘢

起薪

未計花紅同其它福利

交比出面vendor做

又唔係親生仔 做來把鬼

16k T-con

巴打有冇好路數介紹

想升CP
其實邊到都冇所謂
最好可以學到嘢

http://hk.jobsdb.com/HK/en/Search/FindJobs?JSRV=1&Key=%22ESD+Services+Limited%22&KeyOpt=COMPLEX&SearchFields=Companies&JSSRC=SRLSC

有消息 呢間最近expand緊, FG 16k +, 未計bonus, 唔知有冇bonus
地產公司P仔 會唔會掛羊頭賣狗肉
有個Agent 叫我去in
5年 c#得24k
唔太熟web搵唔到工咁
5年 c#得24k
唔太熟web搵唔到工咁

搵下實有 5年起碼要30k
我屌鳩pxxw sol
1.5yrs exp 開21k 都比唔到
我屌鳩pxxw sol
1.5yrs exp 開21k 都比唔到

老電出價係咁上下啦

big4唔係好高人工 好多人搶去做架咩

應該係為名
UI/UX 狗女搵唔到工

女好易搵姐

有冇諗過學埋 backend

女好易搵姐

in 緊份工,phone in 左兩次,test 做左一次, f2f in 左 1 次
即係 total in 左 4 次
而家都唔知得唔得
仲要話如果係都要 in 多次

有做 backend
不過唔係性別歧視
IT 狗女做 backend 係冇咁有條理
同埋而家用緊個爛鬼 django
根本我就唔中意 python

好想做返 frontend 野
(利申以前做 digital marketing

有做 backend
不過唔係性別歧視

尋日 in 左份個 tech lead 直接同我講我 backend 唔合格
勿相認

有做 backend
不過唔係性別歧視

用python on django o既公司 我唔知邊間

見多幾份聽下人地畀你o既評價同建議, 多D上黎吹水

女好易搵姐

in 緊份工,phone in 左兩次,test 做左一次, f2f in 左 1 次
而家都唔知得唔得

咩公司in十鳩幾次都仲要再in
有d agent要in左agent間公司先彈你去真請你果間公司, 各位巴打會唔會in

女好易搵姐

而家都唔知得唔得

咩公司in十鳩幾次都仲要再in

如果 in 到我會好有成功感
因為間野唔係是鳩但 in
真係問你好多 tech 野

但係屌啦條友問我 d backend 野我真係口啞啞企喺度
有d agent要in左agent間公司先彈你去真請你果間公司, 各位巴打會唔會in

出黎做野果陣試過一次
之後都冇
嘥撚哂我 d 時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞