IT界討論區:狗,全部都係狗 (3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
招聘Ap

巴打個老細返黎喇咩

每日要交一份cv 上去
證明老闆唔係到我都有盡力扮工
屌!放新年前on99一次sd 左幾份上去

每日一份,有難度呀巴打
final year CS想問條on9問題
有邊一類工係岩fg"做住先"?

7仔

7仔

做緊,next option

7仔

做緊,next option

你諗住grad之後做邊類工?
做返IT咪搵返part-time programmer, QA, support, etc
唔係做返IT咪邊份PT人工高去做邊份囉

Wing hang office 地點in完就唔想做

intern 個陣IN過上海
個hr姐姐水霸嚟

Trxxy Chxxg

in 呢d 銀行係咪通常都要英文好流利先得?

intern 個陣IN過上海
個hr姐姐水霸嚟

Trxxy Chxxg

佢張申請表中文嚟.. 你話呢

Trxxy Chxxg

佢張申請表中文嚟.. 你話呢

見d job ad 寫話要fleunt in english
library嚟講...
有時我覺得dynamic type 啲doc 齊過static type
明明兩樣野都係官方出
但夠膽死static type十種用法可以得一種example
或者改完version同份doc完全唔同樣

唔係多人用既話
google 都google唔到有咩例子
有時真係要禁入source code 睇先明佢點用
有咩trap

每日要交一份cv 上去
證明老闆唔係到我都有盡力扮工
屌!放新年前on99一次sd 左幾份上去

每日一份,有難度呀巴打

一個月要in 10個人其實唔難
問題係唔可以R人R 得太過份做臭個朵

你公司仲未話有junior位呀

一個月要in 10個人其實唔難
問題係唔可以R人R 得太過份做臭個朵

你公司仲未話有junior位呀

唔知有junior 位先定我被炒先

我係腦細都炒你先
辦事不力
黎緊cs grad會想係security發展
最近拎左big 4 pwc it risk offer 想問用e份工開始我career好唔好 ?

唔該晒巴打
最近拎左big 4 pwc it risk offer 想問用e份工開始我career好唔好 ?

唔該晒巴打

巴打邊間cs
岩岩it manage問到我口啞啞
我勁就唔洗靠agent搵工啦

關事既咩?

fg ?
fg 比人問到口啞啞係正常

fg ?
fg 比人問到口啞啞係正常

問啲咩?

唔該晒巴打

It audit既話都大路既,big4唔會錯,頂多捱唔住。
黎緊非cs degree grad
但係想向web方面發展
識html css javascript mysql 少少php
用過下bootstrap jquery不過唔精
叫價應該幾多? 16K會唔會太大想頭
我真係識好少野
緊係覺得自己能力但人地差一截
黎緊非cs degree grad
但係想向web方面發展
識html css javascript mysql 少少php
用過下bootstrap jquery不過唔精
叫價應該幾多? 16K會唔會太大想頭
我真係識好少野
緊係覺得自己能力但人地差一截

bootstrap 唔係識copy 就得咩?

做未搵到工?

搞咩搞咁耐

做未搵到工?

搞咩搞咁耐

未有offer就要繼續搵工架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞