IT界討論區:狗,全部都係狗 (3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
公司請freelancer
未up去奴工處/josd_
有個學徒仔學成左所有最新programming 而家3萬 其他freelancer 2萬左右
睇下學成點 叻果個學晒吸收晒每月三萬

apply1tprogram@gmail.com
email我 我再比telegram/ wtp聯絡

屌 如果你唔識可以免費學
但起碼有啲底
學完一啲都唔幫手正食屎💩

ive grad勤力 我老闆歡喜
2017 IVE HD畢業入行有12K咁多???
真唔真?

12k都叫多?
咁你覺得幾多先正常?

12k我認為係正常,不過見左幾份support都係出到10k...

10k
做個濕鳩文員仔都有啦
叫個老細返屋企等消息
有個學徒仔學成左所有最新programming 而家3萬 其他freelancer 2萬左右

但起碼有啲底

份工好鬼 自己睇路

但起碼有啲底

份工好鬼 自己睇路

文字中似呃水魚入行
講左好多次有版權問題
阿頭死都要話私人地方冇問題
屌你老母
係咪真係會有中年危機情況發生

我公司唔覺 大把人可以做到退休
失業IT狗留名

真係搵唔到?依家正正常常都實有人請
係咪真係會有中年危機情況發生

我公司唔覺 大把人可以做到退休

大公司,Mnc 邊有咁得閒逐個炒,一係成個department 炒。

但起碼有啲底

份工好鬼 自己睇路

文字中似呃水魚入行

講明freelance 有幾鬼
適合一路freelance開既人
你話全職 又唔算完全係
完全勁自由
提多啲質疑lor OK既

主要寫iph/ adroid app
有無ive同學仔得閒想賺外快咪黎
算好pay

隨便提出質疑

但起碼有啲底

份工好鬼 自己睇路

文字中似呃水魚入行

你話全職 又唔算完全係
完全勁自由

算好pay

隨便提出質疑

歧視degree??
我自己搵熟人算
心煩

但起碼有啲底

份工好鬼 自己睇路

文字中似呃水魚入行

你話全職 又唔算完全係
完全勁自由

算好pay

隨便提出質疑

歧視degree??

咩叫免費學, 有course定掟條youtube黎

但起碼有啲底

份工好鬼 自己睇路

文字中似呃水魚入行

你話全職 又唔算完全係
完全勁自由

算好pay

隨便提出質疑

歧視degree??

咩叫免費學, 有course定掟條youtube黎
外國做過 IT audit 返黎做緊 cyber security consulting, CISA 已pass 等緊 certify
做得起 請得起幾個programmers
家族小生意 從來都係熟人介紹熟人做programmer
家下公司做得起咪得咯 洗你係度亂批評
而家手機app賺得多是常識吧?
大把人脈 客路 有office 唔撚洗你擔心/批評

無歧視degree 只係無分ive degree 能力夠 勤力一樣咁正

屌你 我真係無耐性 鬧乜lun

親自教 真人教啊
email 我逐個覆
上面啲巴打係咪玩野
我三四個fd 2015都係FG 叫到16K
我2016 FG 都17K 喂咪鬼做爛市
我個fd 2016FG 咁岩間公司要識果隻framework 18K添
不過因為佢有一年freelance經驗

唔知點解你D數字好合理
但聽落硬係似吹出黎

吹水死全家 我唔知點解有巴打硬係要壓低FG價
可能我阻人搵食掛
FG自己睇路 HD 14K一年前都已經有
Degree 一定有17K
外國做過 IT audit 返黎做緊 cyber security consulting, CISA 已pass 等緊 certify

香港做security consulting既公司應該唔算多?
回覆唔知幾多樓, 正常唔會留自己公司domain 既email, 隨時俾人起底
上面啲巴打係咪玩野
我個fd 2016FG 咁岩間公司要識果隻framework 18K添

唔知點解你D數字好合理
但聽落硬係似吹出黎

可能我阻人搵食掛

poly 2015fg mean $15842 (跟升幅推算16fg大約$~16300)
cu 2016 fg mean ~$17000
不如你講下你個一定有17k係邊度出黎?

再者你連加數都未識計?
HD、識少少、做過intern,都15k~17k,你拎1年前既14k出黎想同咩比?同班乜都唔識既freerider比?

自己17k,個fd成年freelance經驗都得18k,你覺得好高咩?咪又係中間到
上面啲巴打係咪玩野

唔知點解你D數字好合理
但聽落硬係似吹出黎

可能我阻人搵食掛

poly 2015fg mean $15842 (跟升幅推算16fg大約$~16300)
cu 2016 fg mean ~$17000
不如你講下你個一定有17k係邊度出黎?

再者你連加數都未識計?
HD、識少少、做過intern,都15k~17k,你拎1年前既14k出黎想同咩比?同班乜都唔識既freerider比?

自己17k,個fd成年freelance經驗都得18k,你覺得好高咩?咪又係中間到

睇median 唔好睇mean

香港做security consulting既公司應該唔算多?

基本上 big 4 audit firm 都有自己既 consulting team做比較多唔係純technical solutions 既, 好似 cyber security assessment / penetration testing / cyber threat / identity access management 等等, 其他有 Accenture Security, IBM Security, HP Enterprise, Thales Transport & Security呢就比較做, 其他仲有幾間 local firm咁
回覆唔知幾多樓, 正常唔會留自己公司domain 既email, 隨時俾人起底

係度請人就預左自爆公司架啦
大佬,留個gmail係度,鬼知D個人資料最後會去左邊
尤其係D agent
除非你話email左佢之後佢再回個公司email同你傾(所以我都淨係叫人自己睇路,冇確實咁話佢呃人 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞