IT界討論區:狗,全部都係狗 (3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
終於說服到老闆fg 出15k-16k
btw 繼續請sa/ap/p仔/db/ux

ux 係個concept 黎wor

都有專請ux/ui既,基本上同請frontend冇咩分別

btw fg 15~16k真係唔高
頂盡請白紙返黎教

如果有ba 的話,frontend 可能有啲分別,雖然有時都要幫ba 諗埋

ux 係個concept 黎wor

都有專請ux/ui既,基本上同請frontend冇咩分別

btw fg 15~16k真係唔高
頂盡請白紙返黎教

如果有ba 的話,frontend 可能有啲分別,雖然有時都要幫ba 諗埋

其實都係睇公司,有D純design,有D要見埋客 個title意義唔大

今年PCCW Sol 會唔會出17

報定PCCW Sol冇衰,但聽人講日日OT

報定PCCW Sol冇衰,但聽人講日日OT

毒撚無所謂啦
又冇女 番屋企咪又係對著個mon
以前傻仔俾人壓左價
轉工有冇辦法一野叫返高

博一博啦,無人call interview 先逐級逐級上啦

利申 same situation here

d 仆街HR會照約你interview
到傾人工果刻先話你前一份唔高人工,然後壓價
又係小弟求職問題
黎緊17年12月至18年1月會IT Advanced Dip畢業
之前無有D IT related experience
其實會唔會有公司請做Junior P
想問下各位巴打意見,出邊俾高幾多就會走
又係小弟求職問題
黎緊17年12月至18年1月會IT Advanced Dip畢業
之前無D IT related experience

SORRY 上面打錯野
又係小弟求職問題

SORRY 上面打錯野

jp都唔洗exp
識簡單html入到啦
入去有人教

好難純粹用錢計
又係小弟求職問題

SORRY 上面打錯野

jp都唔洗exp
識簡單html入到啦
入去有人教

我有去出面學JAVA 不過未考OCA
頭先個AGENT 打黎問我學歷,話未畢業連Junior P 都refer 唔到
但係而家份工已經RESIGN

好難純粹用錢計

如果福利一樣,公司前景無原本咁好呢?

好難純粹用錢計

我可能之前underpaid, 呢排叫高40%都有offer
但係公司話會俾返呢個價叫我留

好難純粹用錢計

我可能之前underpaid, 呢排叫高40%都有offer

咁點解唔留

好難純粹用錢計

咁點解唔留

本身個人工既話就走梗, 同埋想出去試下, 但係佢咁留法又即刻無左團火

好難純粹用錢計

咁點解唔留

本身個人工既話就走梗, 同埋想出去試下, 但係佢咁留法又即刻無左團火

其實留低會唔會好樣衰
比人話你用走黎要脅加人工

好難純粹用錢計

咁點解唔留

其實留低會唔會好樣衰

有識人咁樣加左好多次

好難純粹用錢計

咁點解唔留

其實留低會唔會好樣衰

有識人咁樣加左好多次

我而家公司都有個咁樣加左4次人工
不過我做唔出

好難純粹用錢計

咁點解唔留

其實留低會唔會好樣衰

有識人咁樣加左好多次

我而家公司都有個咁樣加左4次人工
不過我做唔出

唔出聲既話老細好少可加咁多
有冇高手知道
如果我想經phpMyAdmin入d新漢字(e.g. "𩶘") 落database到
應該用咩Collation
試左好耐都試唔到..求高手解答
有冇高手知道
如果我想經phpMyAdmin入d新漢字(e.g. "𩶘") 落database到
應該用咩Collation
試左好耐都試唔到..求高手解答

UTF-8 General ci 唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞