首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
點解咁多人買將軍澳 我反而想買荃灣

有冇人睇開校網區 或者紅磡黃埔新蒲崗

買得起先得ga 買得起嗰啲又太舊 成30-40年樓 下手邊個接

只要地點/環景好住10年賣 都大把人接

就算寶林都係要25-26分鐘左右

又岩,我用寶林坑口計,so sorry 巴打,將軍澳純講住真係好好住

我咁留意新都城係因為新都城最易買 同埋係將軍澳既上車盤
如果買到二期都已經好滿足
東港 將中個d 唔洗諗

買得起先得ga 買得起嗰啲又太舊 成30-40年樓 下手邊個接

靚校網又要多新樓 應該得馬鞍山

又岩,我用寶林坑口計,so sorry 巴打,將軍澳純講住真係好好住

東港 將中個d 唔洗諗

新都城好D,坑口樓同樓太近,好大壓迫感

東港 將中個d 唔洗諗

近日有齊頭劈價成交

東港 將中個d 唔洗諗

近日有齊頭劈價成交

唉 可惜我未儲夠 仲要等多一段時間
爵悅庭 如果你個單位本身望到海, 都仲會望到
環宇海灣唔係屏風樓, 遠望分開一橦橦一支支, 擋唔到幾多個海
珀傲灣更加完全擋唔到

巴打你都係要親身上去睇, 高中低層, 座向影響最大
我係西爵高層住戶, 暫時仲係覺得景觀一流的

加油

因為價錢未啱,睇緊舊D果幾橦
下次白撞睇下幾個座向先

BTW,你住開爵悅覺得點?

多士巴, 我本人就好鍾意既 16年年尾睇左好多單位
最後揀左爵仔上車
唔好既, 上面都有巴打提過
1. 你首先要唔介意開放式廚房, 冇明火
2. 屋苑因為可以養寵物, 所以超多戶會養, 某部份狗主衛生打理好差, 公共設施位有間中有異味(各人喜好問題, 可能你好like)
3. 大部份單位係黑廁, 你睇樓時要睇清楚廁所有冇窗, 我就揀左有窗既. 但你預左叫價會貴d

至於話中央冷氣就唔太需要擔心, 佢都係分體式咁, 一舊屋入面, 一舊屋出面. 佢中央都係屋出面個part, 水冷黎. 電費會比較平添.
夏天你晚晚開就可以比較下電費, 不過你預左壞機就仆街
換一set要萬幾

無明火呢樣有D煩,因為會煮飯,就係貪個楊屋街市
寵物應該唔會養,但因為家人屋企有貓有狗,都唔介意,附近又有狗公園都避唔到
廁所有座向揀都OK,中央冷氣有D煩,而家新樓未壞,10年樓開始應該黎料
THX經驗分享

東港 將中個d 唔洗諗

但坑口成個八卦陣咁 四通八達 街都唔洗落 商場接商場 都好屈機

維景?

東港 將中個d 唔洗諗

近日有齊頭劈價成交

果個1期黎
爵悅庭 如果你個單位本身望到海, 都仲會望到
環宇海灣唔係屏風樓, 遠望分開一橦橦一支支, 擋唔到幾多個海
珀傲灣更加完全擋唔到

巴打你都係要親身上去睇, 高中低層, 座向影響最大
我係西爵高層住戶, 暫時仲係覺得景觀一流的

加油

下次白撞睇下幾個座向先

會唔會睇富康花園?舊D,5M左右,近地鐵站

我都係預5M左右,6M ALL IN太搏
呢期就係睇緊3寶
東港 將中個d 唔洗諗

近日有齊頭劈價成交

果個1期黎

二期先係靚野
但新都個績 都唔係靚 只係for 我地依d窮撚
東港 將中個d 唔洗諗

近日有齊頭劈價成交

果個1期黎

尋日單劈價係2期

新都城2期6座低層D室的二手成交個案,實用面積約441方呎,採兩房兩廳間隔,外望樓景。單位原叫價718萬港元,經議價後大幅減價約118萬元或約16.4%,最後以600萬元沽出,折合實用面積呎價約13,605元。
東港 將中個d 唔洗諗

但坑口成個八卦陣咁 四通八達 街都唔洗落 商場接商場 都好屈機

所以睇你點諗,而且食野方面多D choice
東港 將中個d 唔洗諗

同埋坑口屈機過寶林
坑口有醫院 體育館
行埋去將軍澳運動場 十分鐘路程
坑口同將軍澳站基本上係共用
寶林係孤立左
點解咁多人買將軍澳 我反而想買荃灣

荃灣/葵青
巴打睇緊邊d

將軍澳係真正住宅區 荃灣新舊夾雜
將軍澳線 調景嶺至寶林 都各有一個大商場
唔會同人逼

tko 沙田都見有劈價news, 反而馬鞍山好少, 有d意外

維景?

未必啦 到時成50年樓 又要夾錢又要大廈維修 而且咁多新樓出來/重建樓 新一代點同你接 你依家都唔住唐樓la

所以睇你點諗,而且食野方面多D choice

所以有能力一定係坑口
寶林係比較次既選擇
荃灣/葵青
巴打睇緊邊d

將軍澳係真正住宅區 荃灣新舊夾雜
將軍澳線 調景嶺至寶林 都各有一個大商場
唔會同人逼

tko 沙田都見有劈價news, 反而馬鞍山好少, 有d意外

馬鞍山新區多新樓 通常新樓都企得硬
仲有靚校網 根本唔需要劈價

未必啦 到時成50年樓 又要夾錢又要大廈維修 而且咁多新樓出來/重建樓 新一代點同你接 你依家都唔住唐樓la

40年以上就不了

維景?

管理費貴唔貴 我見佢去mtr都幾遠 不過有私家路

維景?

你買得起維景已經屈機啦
下次白撞睇下幾個座向先

多士巴, 我本人就好鍾意既 16年年尾睇左好多單位
最後揀左爵仔上車
唔好既, 上面都有巴打提過
1. 你首先要唔介意開放式廚房, 冇明火
2. 屋苑因為可以養寵物, 所以超多戶會養, 某部份狗主衛生打理好差, 公共設施位有間中有異味(各人喜好問題, 可能你好like)
3. 大部份單位係黑廁, 你睇樓時要睇清楚廁所有冇窗, 我就揀左有窗既. 但你預左叫價會貴d

至於話中央冷氣就唔太需要擔心, 佢都係分體式咁, 一舊屋入面, 一舊屋出面. 佢中央都係屋出面個part, 水冷黎. 電費會比較平添.
夏天你晚晚開就可以比較下電費, 不過你預左壞機就仆街
換一set要萬幾

無明火呢樣有D煩,因為會煮飯,就係貪個楊屋街市
寵物應該唔會養,但因為家人屋企有貓有狗,都唔介意,附近又有狗公園都避唔到
廁所有座向揀都OK,中央冷氣有D煩,而家新樓未壞,10年樓開始應該黎料
THX經驗分享

爵悅不如加多少少買樂悠兩房側
不過再加多少少又可以買愉景新城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞