首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
只要地點/環景好住10年賣 都大把人接
我咁留意新都城係因為新都城最易買 同埋係將軍澳既上車盤
如果買到二期都已經好滿足
東港 將中個d 唔洗諗
靚校網又要多新樓 應該得馬鞍山
近日有齊頭劈價成交
唉 可惜我未儲夠 仲要等多一段時間
無明火呢樣有D煩,因為會煮飯,就係貪個楊屋街市
寵物應該唔會養,但因為家人屋企有貓有狗,都唔介意,附近又有狗公園都避唔到
廁所有座向揀都OK,中央冷氣有D煩,而家新樓未壞,10年樓開始應該黎料
THX經驗分享
但坑口成個八卦陣咁 四通八達 街都唔洗落 商場接商場 都好屈機
維景?
我都係預5M左右,6M ALL IN太搏
呢期就係睇緊3寶
二期先係靚野
但新都個績 都唔係靚 只係for 我地依d窮撚
尋日單劈價係2期

新都城2期6座低層D室的二手成交個案,實用面積約441方呎,採兩房兩廳間隔,外望樓景。單位原叫價718萬港元,經議價後大幅減價約118萬元或約16.4%,最後以600萬元沽出,折合實用面積呎價約13,605元。
同埋坑口屈機過寶林
坑口有醫院 體育館
行埋去將軍澳運動場 十分鐘路程
坑口同將軍澳站基本上係共用
寶林係孤立左
tko 沙田都見有劈價news, 反而馬鞍山好少, 有d意外
未必啦 到時成50年樓 又要夾錢又要大廈維修 而且咁多新樓出來/重建樓 新一代點同你接 你依家都唔住唐樓la
所以有能力一定係坑口
寶林係比較次既選擇
馬鞍山新區多新樓 通常新樓都企得硬
仲有靚校網 根本唔需要劈價
管理費貴唔貴 我見佢去mtr都幾遠 不過有私家路
你買得起維景已經屈機啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞