首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
幾間行估價差成10% 頭都癢埋

自己網上估定係WALK IN 問先?
網上未必準, 差小小可以WALK IN 去傾下
之後再夾一夾業主睇佢減唔減多小小俾你
咁差唔多啦,如果整埋地台,廳入牆櫃要預多十萬內

不過你日後買收納傢俬條數可能係番度

師兄地板鋪磚定無縫板呀?

雲石磚

周圍睇 唔係鋪木紋磚就係無縫板

就係有幾間估足有突
有一間估唔足,我想搵估唔足果間個價做挫價藉口

就係有幾間估足有突

用估價挫返10個20個%啦

就係有幾間估足有突

原來係估突
有無聽過銀行估價太高?

層樓業主開660 我傾緊630

大貓話估價下限係700

低過700按唔到

個估價係戴德梁行估?

係呀 大貓搵戴得估
可以點搞?
有無聽過銀行估價太高?

大貓話估價下限係700

低過700按唔到

笑撚死,喂 宮園薰 你無撚病呀?日日唱淡樓市跌幾多幾多,業主嗌660 你還630? 又話樓爆點解唔鋤爆業主?

仲問樓按點做,你樓主專家喎,日日講樓市,咁都唔知?

等跌到330萬先啦,而家買接火棒呀

佢叫660呢個位 已經係780劈落黎 你又點睇?
8月成交 785
銀行都下限估700
我630 創近2年新低啵
咩叫一般裝修先?全爆?定搞少少?個range 太大

我換全屋地板,新造廁廚,二十萬內搞掂,不過我冇乜整入牆櫃

新買上手業主入伙住到而家22年。都打算全拆做過水電廚廁 預廿萬頭 唔做傢私慳錢

全扑20萬頭應該唔得
預每100呎10萬
有無聽過銀行估價太高?

大貓話估價下限係700

低過700按唔到

笑撚死,喂 宮園薰 你無撚病呀?日日唱淡樓市跌幾多幾多,業主嗌660 你還630? 又話樓爆點解唔鋤爆業主?

佢吹水友勿認真
630同600個首期都爭好遠。 起佢底都知佢無料扮四條

剩係計證券行都夠兩球

其實你班硬好真係做人有陣廢味
樓市升左咁多
香港人有幾球根本好閒
我睇淡等於我無錢買 葡萄你地班屯天元?
唔想搬去新界就係唔想同你班垃圾住

我開630 已經係16年價 600同630
首期根本無所謂
8月成交 785

佢吹水友勿認真

剩係計證券行都夠兩球

樓市升左咁多
香港人有幾球根本好閒

首期根本無所謂
8月成交 785

咪玩啦,跌得果20%就入市你對唔對得住傻淡信條呀
起碼5成呀!你班隊友講架

佢吹水友勿認真

剩係計證券行都夠兩球

樓市升左咁多
香港人有幾球根本好閒

首期根本無所謂
8月成交 785

又變撚返互含區
佢吹水友勿認真

剩係計證券行都夠兩球

樓市升左咁多
香港人有幾球根本好閒

首期根本無所謂
8月成交 785

咪玩啦,跌得果20%就入市你對唔對得住傻淡信條呀
起碼5成呀!你班隊友講架

唔好分隊啦唔該
根本安居樂業先係所有人的共同目標
佢吹水友勿認真

剩係計證券行都夠兩球

樓市升左咁多
香港人有幾球根本好閒

首期根本無所謂
8月成交 785

又變撚返互含區

那 我就好地地問緊估突點搞

班硬好都唔知追擊我做乜

剩係計證券行都夠兩球

樓市升左咁多
香港人有幾球根本好閒

首期根本無所謂
8月成交 785

又變撚返互含區

那 我就好地地問緊估突點搞

班硬好都唔知追擊我做乜

被害妄想症
銀行d 分行可以差好遠,你問多幾間自然會有方法
同埋年尾既話,外資會鬆手d 借
荃灣西祈德尊點睇
荃灣西祈德尊點睇

唔係層層有lift 到 (穗禾苑咁嘅設計), o唔ok?
有 lift 嘅樓層會貴d。
一般裝修連傢私電器要幾多

400呎全爆
裝修似示範單位清水房咁
大概幾錢

大概40萬,要預鬆少少
荃灣西祈德尊點睇

唔係層層有lift 到 (穗禾苑咁嘅設計), o唔ok?
有 lift 嘅樓層會貴d。

暫時成個荃灣西最抵玩
荃灣西祈德尊點睇

荃灣西祈德尊點睇

講明和諧post,連我同山林道、IT仔都可以好聲好氣咁吹水,唔明點解其他人做唔到
講明和諧post,連我同山林道、IT仔都可以好聲好氣咁吹水,唔明點解其他人做唔到

你無辦法將柒頭變返正常
要追擊人個d出返去post啦

兒登嘛

400呎全爆
裝修似示範單位清水房咁
大概幾錢

大概40萬,要預鬆少少

40萬計唔計埋冷氣 熱水爐果啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞