首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
長沙灣垃圾地方 又多南亞 治安真心差 好多精神病人
唔記得一期定二期,山景位,有d 會見到金㙮
就係呢樣野恐怖
仲有好多漏水
住開外區 唔習慣住屯門係真既 ,始終太入

我出世到依加住都習慣晒, 我依家日日出觀塘返工 遠到

出面600 15到20年內樓齡 就要住細d
金獅仲恐怖
實用6X%痴線
窗台大過間房
我住435 隻則,實用得280
窗台有48尺

黐撚線,我根房都係得48呎大
就咁係樓下向上望,會見到窗台突出好誇張
但你要四球幾wo ching
除左大西北 諗唔到
新盤露台都無48尺咁大啦
住落慣左

窗台放晒野,都ok 啦

09 年買120萬都唔洗,上左車先算
我屋企都係69%實 830建 575實 ,要偷晒窗戶位
葵涌舊樓
河畔成區都係咁
兆康翻新左大堂 但樓層走廊好舊
同埋我最唔鐘意係佢啲單位L型咁擺
唔可以整推閘 要趟閘 迫到
最好賣點係近西鐵 行一兩鐘就到
但預左一入夜 成個屋苑黑到睇唔到人
住緊個到既巴打勿插
最後揀左兆禧 翻新左大堂樓層走廊同lift
長沙灣至中環都是已發展舊區
將軍澳好似都有21x呎居屋嘅,
試吓俾四球得唔得
21x呎點住
留名 有睇過粉嶺太和大埔d樓
粉嶺抵買d 環境好d
大埔/太和就交通方便d

仲諗緊買邊度好
我就唔係屯元天嘅

而你扮睇樓比我篤爆
聲稱660萬比你鋤到630萬,而唔鋤到600以下,有失淡淡作風,而且可做八按,有更多鬆動錢
自稱有3球現金,但630萬樓首期裝修雜費已清袋。
問你邊個屋苑8月成交785比你鋤到630又答唔出。

基於以上種種,肯定你係吹水狗扮睇樓,做返廢淡圍爐咪算囉
211呎居屋將軍澳有 ,寶明同顯明苑
但個則麻麻,基本上係開放式單位黎
不過都租到成9千幾
係筍盤嘅一定上報紙
係筍嘅就一早買左
三球現金買完就清袋
問你咩屋苑又答唔出 你繼續兜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞