首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
業主開幾多,議價空間有幾多,根本一早知,唔到價就唔好呃d客來睇,晒大家時間,未聽過叫d客比晒票,簽定臨約去比業主慢慢揀
我試過等左個AA兩星期添 一路都話等緊業主覆,根本業主冇意思賣,個AA氹我簽臨約 最後買左第度
大撚把呢d AA
附近係咪冇咩學校
浪費人時間真係好討厭
名我唔記得左,美聯!tel:5643xxxx,未試過睇樓一肚氣,果日仲要呃我話業主夜晚8點就會賣,有幾組客約左睇,口我盡快過來,話業主有得傾,我趕頭趕命收工由港島飛過去屯門,去到話業主唔係到,迫我簽臨約,開票,話送去比業主揀,業主呢幾日先決定賣比邊組客
即場屌柒個AA啦
業主唔係度唔撚講?
美聯
睇左N咁多次樓,基本上見票就即場還到價,即刻知有無得減,係呢個仆街AA9唔搭8
我仲要事前電話同佢講得好清楚,衝生,如果業主無機會減到420萬,無謂晒大家時間,我叫佢同試探下業主口風,佢話有機會我先趕去,之後我問其他AA,原來個業主根本企硬450萬,仲要450萬都要諗下賣唔賣
我仲要事前電話同佢講得好清楚,劉生,如果業主無機會減到420萬,無謂晒大家時間,我叫佢同試探下業主口風,佢話有機會我先趕去,之後我問其他AA,原來個業主根本企硬450萬,仲要450萬都要諗下賣唔賣
老老實實,正常既業主都係想賣俾出得最多錢,或者係最快成交到果個客
要慢慢揀,唔通佢要揀個最靚仔果個既先賣咩
擺明係藉口,想拖延多幾日睇下仲有冇人出更貴既價錢嗟
如果簽晒比人hold住,而家一兩日又有其他盤岩你價錢,都幾頭痛
大行好撚多呢啲濕尻,落票傾都仲叫正常,叫做俾業主知你有誠意買,
最撚仆街係果啲up個尻價出黎,你以為好抵
睇撚完樓叫佢約業主簽野,佢就即時話業主反價,仲要一反反你幾十萬
再問下啲地頭蛇既aa 原來跟本個業主口價就唔係咁低,跟本係引尻你睇完鍾意諗下加budget
仆街到震,你屌佢都冇用,佢又會話業主放果陣真係講呢個價,反價我冇計
個人意見最緊要係要叫aa or問律師 睇清楚層樓有冇啲 唔乾淨野,
例如有冇借財仔,有冇啲咩官司訴訟野釘左契
如果有既臨約一定要寫明啲訂金要等律師樓果邊firm到係穩陣先放訂俾業主

睇新聞你都可能聽過,有啲山窮水盡既扮賣樓呃你啲訂金之後就走佬
所以點都firm左先,保障自己

仲有關於維修果啲野一定要寫清楚邊個負責,唔係一陣就口同鼻拗
我都睇緊東涌
不過港豬澳通車後
原本考慮裕東
宜家諗住睇下入d果d例如東環
不過太入又好煩 37 同38巴士d人多撚到
老婆之前住逸東
番機場工出門口計要40 分鍾
青衣機場快線仲快過佢
另外睇緊屯碼果邊
不過又驚連接橋通車後d蝗一車車咁送上黎
唔該之前巴絲教路屯碼一帶
搞掂首期筆錢就去睇樓
有無巴絲知海翠花園咩情況
見尺價低過啟豐園幾多下
訂金通常都分大細訂
你細訂就係簽臨約果陣俾,但如果好似我講果啲情況其實你可以要求細訂都hold住唔俾業主住
不過業主都可以話冇訂收我就唔賣,咁就真係邊個夠牙力

律師樓睇你有冇相熟,如果冇就aa果邊實有介紹,
放訂同hold訂 寫既名會唔同
前者會寫業主名,後者係業主用既律師樓

層樓有冇問題可以靠問下管理處,aa 可能都有啲資料本身,之後aa 都會幫你係個政府網到做一份物業查冊,如果有啲借財仔呀,釘契呀,會係果份野睇到,不過我地就未必識睇,靠aa解你知

傾唔成搵番aa囉番囉 ,業主收票就簽約=傾成架啦姐係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞