首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
十月買左屯碼居屋
最低層 剛好4球
東南 自住

兆禧 前排睇過兆山 中高層叫到480
Btw 恭喜巴打
馬鞍山新區多新樓 通常新樓都企得硬
仲有靚校網 根本唔需要劈價

第一次聽馬鞍山靚校網 想問點靚法

馬鞍山小學校網同沙田係分開
但中學係用番沙田校網
或者巴打可以睇下全港最多英中既校網響邊
住宅區黎講
沙田校網係最好的
當然 最頂級中學都係集中響港島
但如果想子女易入英中 學好英中
沙田校網是最多選擇的

睇校網LM
第一次聽馬鞍山靚校網 想問點靚法

但中學係用番沙田校網
住宅區黎講
沙田校網係最好的
沙田校網是最多選擇的

睇校網LM

當然如果有本事住港島 讀直資
沙田校網唔勁既
留意緊大西北 暫時覺得尚城同聚康係幾吸引

聚康有SHK光環,不過近富泰邨同埋無叠茵庭咁近西鐵站,而家應該仲係貴過叠茵庭

內籠 用料 聚康

不過居住環境 疊仔好d 我覺得
但中學係用番沙田校網
住宅區黎講
沙田校網係最好的
沙田校網是最多選擇的

睇校網LM

沙田校網唔勁既

如果有本事應該唔洗係到問
自己英中出身,都想仔女英中

睇校網LM

沙田校網唔勁既

沙田校網ok 啦

絲打仔女幾大
沙田校網唔勁既

沙田校網ok 啦

絲打仔女幾大

你講得對....2020 就係咁.. cash is king...
宜家開始儲備..
到時唔介意27年使用權,之後比土共沒收
不妨買...
我仲一直有一個疑問..
兇宅可否在 2047 年7月1日之後洗底

你講到咁 cash is king 都冇用 全部變晒廢紙 你回看歷史 大蕭條時期 所有銀紙都貶值 銀紙等於報紙 你而家開始save 金條 可能仲有機會

沙田校網ok 啦

絲打仔女幾大

有人唔知沙田校網好 有小小意外
沙田校網ok 啦

絲打仔女幾大

以前唔會理 成家立室先去留意
校網好 = 大競爭

原本唔係住個區 無咩優勢入好學校 好煩惱
2月 收樓可即住
前業主靚裝 叫做慳返裝修

恭喜買到靚盤

但買完不斷睇到新聞 睇到驚
驚變負資產 又話就算準時供樓 都會比人call loan
用晒積蓄 冇多餘錢 又按盡

就算唔變負資產 無比銀行call loan
買完無哂錢 其實都唔應該買

沙田校網ok 啦

絲打仔女幾大

沙田校網ok 啦

絲打仔女幾大

生活圈子係港九,淨係識41,灣仔,中西區

港島無咩邊個校網差嫁啦 不過上車難度 同打大佬差唔多 再唔係就舊樓

港島無咩邊個校網差嫁啦 不過上車難度 同打大佬差唔多 再唔係就舊樓

大興啱啱有單@9500成交 唔知仲有無呢啲盤呢 想狗衝

Btw 隔離康德最新成交 363呎 502萬係咩事 點都唔識跌咁

大興啱啱有單@9500成交 唔知仲有無呢啲盤呢 想狗衝

Btw 隔離康德最新成交 363呎 502萬係咩事 點都唔識跌咁

大興呢幾日多左好多盤
沙田校網ok 啦

絲打仔女幾大

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞