首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
鯉安,康逸ok ,係個post較早時有講過

我記得, 想聽下其他區內朋友點講

康逸同鯉安 好似康逸配套仲齊d 又靜d

不過住慣港島 唔知果邊點 諗緊富榮 康逸 同愛蝶
邊個性價比高就買邊個

好睇你生活圈子係邊面
不過以過海的話,鯉安可能好過富榮添
愛蝶唔洗講啦,已經係港島

不過愛蝶同富榮個則 無康逸 鯉安咁靚
富榮過海都ok既

好想感受下行路去到奧海城 朗豪坊
唔熟果區 去行下附近配套 好過上樓
叫做係咁椅望一望 有無漏水

D則都識背 景又大概估到 2手樓點都要裝修多
東涌海堤灣畔靜局兩個多月以來終開齋!屋苑2座低層G室,實用面積844方呎,套三房間隔,822萬元售出,呎價9,739元

真係大食夾抵件 不過應該冇巴打睇東涌
東涌海堤灣畔靜局兩個多月以來終開齋!屋苑2座低層G室,實用面積844方呎,套三房間隔,822萬元售出,呎價9,739元

同樣價錢 揀市區居屋 定東涌私樓好
始終新好多 外型靚好多
不過管理費好甘

始終新好多 外型靚好多
不過管理費好甘

都係睇生活圈子同返邊度方便

始終新好多 外型靚好多
不過管理費好甘

車費都好甘,污染又嚴重,但個機場日落海景好無敵
我都諗緊粉嶺聯和墟果頭.
太和真係不了. 而家住緊太湖內籠唔算好住.

粉嶺之前睇過碧湖,牽晴間,後者真係幾靚下,間格幾好,幾實用

太湖真係不了 樓底低
呢幾年太多人入伙 日日都裝修咁

最大問題係雨季慘過食屎
個平台零去水咁濟

不過個景真係一流
每個星期有港超睇

始終新好多 外型靚好多
不過管理費好甘

我睇好末來東涌發展
香港仲可以發展既地方都係得返東涌 屯門南
係喎
其實河畔真係好唔關事,同條鐵爭幾十丈遠
偉華嗰啲又殘則又差,都企得超級硬

偉華都叫方便丫
河畔花園城呢類就真係九唔搭八

沙田市中心附近都好好租,大陸學生大需求,生活翻學都方便
所以沙田我覺得應該企得硬

我之前住花園城,唔止大陸學生,鬼妹學生都見到。
隔離係租租住,一年換一次租客,一個接一個咁。

單位細,但交通ok, 買野食野都方便,好多人租
係喎
其實河畔真係好唔關事,同條鐵爭幾十丈遠
偉華嗰啲又殘則又差,都企得超級硬

偉華都叫方便丫

16年睇沙中仲係300尾400,嗰時租務市場應該同而家都差不多,但一坐直通車好急升上去就冇回頭
所以有時真係心灰 升易跌難
偉華都叫方便丫

16年睇沙中仲係300尾400,嗰時租務市場應該同而家都差不多,但一坐直通車好急升上去就冇回頭

你睇果時係咪1,2月低位

粉嶺之前睇過碧湖,牽晴間,後者真係幾靚下,間格幾好,幾實用

太湖真係不了 樓底低
呢幾年太多人入伙 日日都裝修咁

最大問題係雨季慘過食屎
個平台零去水咁濟

不過個景真係一流
每個星期有港超睇

始終新好多 外型靚好多
不過管理費好甘

我睇好末來東涌發展

果個死人港豬噢搞到果邊好多大陸人
東涌自從東薈城大裝修之後無嗒好食,勝在環境清靜,但依家連呢樣都無埋

我睇好末來東涌發展

東涌自從東薈城大裝修之後無嗒好食,勝在環境清靜,但依家連呢樣都無埋

東涌最大缺點一定係交通 其次配套
屯門好過

你睇果時係咪1,2月低位

睇咗個極底層,佢開340添
嗰吓冇決定到,就....
我睇好末來東涌發展

屯門好過

我睇好末來東涌發展

屯門好過

東涌只會愈來愈多人, 同遊客爭設施, 我都令願要大西北

屯門好過

東涌最大優勢係近機場同港豬噢,然後就沒有然後
有無人講下港島一千萬樓下既盤

康山三房
屯門好過

係好係壞 睇你點睇

係好係壞 睇你點睇

返機場返大陸咪好,其他地方唔評論

我覺得高樂花園幾好住
細得黎實用 又有房

係好係壞 睇你點睇

返機場返大陸咪好,其他地方唔評論

巴打樂富果頭居屋熟唔熟?
都幾貴下
不過配套幾齊 近鐵
不過巴士樂似唔多
都算香港中心位
去邊都30分鐘到 偏遠地區唔計
其實中西區有唔少2房 280尺到(有窗台所以 比想像中大)
仲係6球內 3人家庭都仲ok
不過買大西北 沙田 都16000-17000一尺
其實中西區有唔少2房 280尺到(有窗台所以 比想像中大)
仲係6球內 3人家庭都仲ok
不過買大西北 沙田 都16000-17000一尺

280點間兩房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞