首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
其實沙中線會唔會拖到2046 我買大圍都貪佢有沙中線 返工方便 而家咁搞落去有d擔心

而家話分階段通車,叫做好過冇

希望2020大圍可以通去金鐘 如果唔係返工真係唔知點算

紅磡要轉車 到時一定仲混亂過而家金鐘
兆康苑 低過4球其實算交通 配套唔差

超方便又低水

返工交通算好方便 係個商場無餸買 得百佳

以前十幾年前個街市真係買到餸
港島好貴 我買大圍都差唔多2萬蚊呎,到時鬆綁個陣港島都唔知去到咩價了

師兄買珀玥

個陣睇過,環境唔係好接受到,不過係方便

樓下鋪頭d 菜好平
不過等睇有人投訴話衛生唔好
荃灣/葵青
巴打睇緊邊d

我都想睇荃灣西,萬景峰/爵悅庭 係咪俾新樓擋晒無海景架喇?

爵悅庭 如果你個單位本身望到海, 都仲會望到
環宇海灣唔係屏風樓, 遠望分開一橦橦一支支, 擋唔到幾多個海
珀傲灣更加完全擋唔到

巴打你都係要親身上去睇, 高中低層, 座向影響最大
我係西爵高層住戶, 暫時仲係覺得景觀一流的

加油

因為價錢未啱,睇緊舊D果幾橦
下次白撞睇下幾個座向先

BTW,你住開爵悅覺得點?
沙田大圍在我心中一定好過九龍
環境好,交通方便,買嘢又易

沙田麻麻地 區內最大商場 都要同蝗蟲逼 好慘

講真,好多地方都要同蝗蟲迫

所以我咪咁中意將軍澳 起碼未有咁多蝗蟲
不過將軍澳都有死症 物價貴同埋校網唔夠好 無咩頂級中小學

而家周圍豪宅地段都好多大陸人,又一城都好多 可能要去到西九先冇乜大陸人

西九有蝗蟲高速烈車直達,element 已淪陷
沙田升得太多 炒沙中線炒到過左火
唔明沙田憑咩貴過九西

沙田居住環境係唔錯嘅,不過細碼樓之前升過龍

我都想討論下 沙田 同藍田 點揀好?

睇中 愉翠 同鯉安
再加埋富榮 愛蝶 大家又會點揀?

我都睇緊大圍/沙田圍(馬鐵)

而家周圍豪宅地段都好多大陸人,又一城都好多 可能要去到西九先冇乜大陸人

elements超多,多到唔想行
講首置 成班低智炒樓大業主衝入黎一開二 二開買

炒樓仆街死

睇中 愉翠 同鯉安

睇埋你返工返邊?

超方便又低水

去藍地買

睇中 愉翠 同鯉安

咁我會撐沙田
區內設施完善
單車徑屈機
校網頂級

睇中 愉翠 同鯉安

鯉安同愛蝶
我都想睇荃灣西,萬景峰/爵悅庭 係咪俾新樓擋晒無海景架喇?

萬景峯
爵悅庭就不了
開房式廚房, 又中央冷氣

我見嗰邊仲有個叫做 御x 荃新二上面 係唔係單幢式?

貴到仆街

太舊
原來咁多ching 都想住荃灣西
根本荃灣先係香港最中心地方
揸車 搭車 都方便

諗緊要儲幾多首期就去馬

睇中 愉翠 同鯉安

睇埋你返工返邊?

應該都係港島多
萬景峯
爵悅庭就不了
開房式廚房, 又中央冷氣

我見嗰邊仲有個叫做 御x 荃新二上面 係唔係單幢式?

貴到仆街

搭單一問, 有無巴打知荃西個邊有個億京地盤, 係樓盤定係酒店?
超方便又低水

去藍地買

咁不如搭輕鐵去新墟
揸車 搭車 都方便

諗緊要儲幾多首期就去馬

有錢
揸車 搭車 都方便

諗緊要儲幾多首期就去馬

荃灣西新樓上車嚟講一d都唔平

睇中 愉翠 同鯉安

咁我會撐沙田
區內設施完善
單車徑屈機
校網頂級

呢個都係我當初買大圍最大原因
沙中線搞掂埋就真係perfect
想買東九龍/將軍澳

有無心水屋苑?budget 幾多?

無點睇中 20年左右樓齡都ok
不過想等到4m先岀手係咪太大想頭
港島好貴 我買大圍都差唔多2萬蚊呎,到時鬆綁個陣港島都唔知去到咩價了

師兄買珀玥

個陣睇過,環境唔係好接受到,不過係方便

點樣接受唔到法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞