首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
目標沙一 但最細都好貴
跌到4球幾就好
其實咁細4球幾都覺得唔值
應該等到2020再睇下點先

愈等愈近沙中線開通wo
到時就算有4球幾都比人搶高

要方便返中環同長沙灣
有咩平價之選?

點解唔直接長沙灣?
愈等愈近沙中線開通wo
到時就算有4球幾都比人搶高

要方便返中環同長沙灣
有咩平價之選?

長沙灣都有唔少單支平價

美居 康輝 倫美
人哋返中環可以考慮青衣島或者九龍西

青衣佢想要盈翠
九西係可以留意下

其實翠怡都ok,行去地鐵站唔遠,又係新地樓

但眼係覺得翠怡好唔抵,都成15-16000尺,平盈翠少少,但檔次低咁多,只係係有3xx尺細單位lump sum細
青衣佢想要盈翠
九西係可以留意下

但眼係覺得翠怡好唔抵,都成15-16000尺,平盈翠少少,但檔次低咁多,只係係有3xx尺細單位lump sum細

宜家13000,14000有啦

要方便返中環同長沙灣
有咩平價之選?

長沙灣都有唔少單支平價

美居 康輝 倫美

美居唔錯,區內較大型屋苑,附近又多野食

宜家13000,14000有啦

咁有得諗諗,weekend出去睇下樓先
長沙灣都有唔少單支平價

美居 康輝 倫美

美居唔錯,區內較大型屋苑,附近又多野食

佢可能會接受唔到2xx尺 但四百幾萬一定有
幾時有係度講過樓市好淡既野
你自己追番個原post睇下我有冇講先啦
次次見再淡友一黎就亂屈人

我意思係話你講下自己既樓市動向 分享下
好過你一黎就留言:
我見到既係有好友挑人機先
睇黎又有人想轉移視線

我無屈你 只係想大家唔好有挑釁大家既動作者
唔好誤會

無惡意既 係咪即係好友挑就得 淡友就唔得 無見過你地叫佢stop既

上面都有眼睇邊個挑
屋苑咋喎
得你一台客呀? 你好巴閉架?
咩屋苑呀?

宮園薰吹水狗又扮睇樓
邊個屋苑都答唔出

人地唔講咪唔講囉
做人有返少少風度得唔得

第一次見人有荀盤會周圍唱
點解可以咁戇鳩
宮園薰吹水狗又扮睇樓
邊個屋苑都答唔出

人地唔講咪唔講囉
做人有返少少風度得唔得

對住佢就唔得,平時佢都咄咄逼人
幫你剔除D扮睇樓放假資訊嘅人

咄咄迫過邊個? 我博貼左劈價新聞姐
原來咄咄迫到你班屯天元大聯盟
人地唔講咪唔講囉
做人有返少少風度得唔得

咁低置區都唔止屯元天嘅

咁低置區都唔止屯元天嘅

我都唔係屯元天
目標沙一 但最細都好貴
跌到4球幾就好

河畔會唔會更好
人地唔講咪唔講囉
做人有返少少風度得唔得

邊個屋苑呀?
目標沙一 但最細都好貴
跌到4球幾就好

河畔會唔會更好

你上去睇樓就知
包你轉身走
加息呢?美國10年債息呢?空置稅呢?林鄭份施政報告呢?

假膠定真心?

民主黨拎左眾議院渣,對侵侵黎講係會有d阻濟,但唔代表佢出唔到招

同埋參眾兩院都係同一陣線要隊死中國

個人觀點
加息其實市場上預期加到2020 年仲有4-5次會加 即代表唔算多 美滙97 今年已經見頂 其實已經pricein左 之後加息既因素 即係話 加得太少 除非議息講加多過4次
10年債息3.2 回落左 個人覺對樓市影響不大 香港樓比大陸人買貴多過其他國家投資者 港幣pair美金 人民幣跌 香港樓係保值 又唔洗經crs 邊個套現? 又係香港業主
空置稅出現 新樓賤賣 ? 未見過發展商 set price 平過以前 同埋無機構做善堂 早年投地成本加上呢期建築成本都係cost 發展商主動推跌個市機會微
林鄭份報告有咩問題? 填完海再賣地 政府有錢 發展商建築商全部受惠 基建係每個地方都要做既事 可減低失業率 邊個唔收惠? 係交稅又無法享受房屋支助既白領中產呀

呢刻市場sell 咩? sell未來支爆 經濟下滑 骨牌效應

永遠無單邊長勝 市場永遠有供有求

利申 渣cash 等跌轉名再買多層

全部point都冇事唔洗驚既,即係硬好啦? 定供供呀? 跟本大家傾唔埋,直接公海貼新聞睇下邊面個勢強啦,講多真係無為

利申利申,冇圖我話我係誠哥私生子都得啦

圖都冇張學人利申

須然我唔叻但我起碼貼過下政府工糧單,同銀行筆定期存款
你呢? 咪利申囉

你咪又係睇到全部咩都有事既硬淡
人地只係話揸CASH等跌轉名再買
你就突個死人頭出來話叫人貼圖
人地完全無話要同你比喎
拎住筆錢打份政府工咪以為自己好大
下下要人地拎出來同你比
目標沙一 但最細都好貴
跌到4球幾就好

河畔會唔會更好

而家就係租緊河畔。密度冇一城咁高
樓下都多野食 但行去馬鐵站都10-15分鐘
同埋d lift好慢
目標沙一 但最細都好貴
跌到4球幾就好

河畔會唔會更好

你上去睇樓就知
包你轉身走

咁恐怖
目標沙一 但最細都好貴
跌到4球幾就好

河畔會唔會更好

你上去睇樓就知
包你轉身走

肥d都入唔到廁所。拖地一陣就拖完 放完傢私 冇咩位見到個地板
個人觀點
加息其實市場上預期加到2020 年仲有4-5次會加 即代表唔算多 美滙97 今年已經見頂 其實已經pricein左 之後加息既因素 即係話 加得太少 除非議息講加多過4次
10年債息3.2 回落左 個人覺對樓市影響不大 香港樓比大陸人買貴多過其他國家投資者 港幣pair美金 人民幣跌 香港樓係保值 又唔洗經crs 邊個套現? 又係香港業主
空置稅出現 新樓賤賣 ? 未見過發展商 set price 平過以前 同埋無機構做善堂 早年投地成本加上呢期建築成本都係cost 發展商主動推跌個市機會微
林鄭份報告有咩問題? 填完海再賣地 政府有錢 發展商建築商全部受惠 基建係每個地方都要做既事 可減低失業率 邊個唔收惠? 係交稅又無法享受房屋支助既白領中產呀

呢刻市場sell 咩? sell未來支爆 經濟下滑 骨牌效應

永遠無單邊長勝 市場永遠有供有求

利申 渣cash 等跌轉名再買多層

全部point都冇事唔洗驚既,即係硬好啦? 定供供呀? 跟本大家傾唔埋,直接公海貼新聞睇下邊面個勢強啦,講多真係無為

圖都冇張學人利申

你呢? 咪利申囉

人地完全無話要同你比喎
下下要人地拎出來同你比

認得你條撚樣個名啦,硬好/供供一名

幾時話要同人比? 我自問輸比好多人

只係串你地班mok契,一味係度鳩吹,利申呢樣利申果樣,周圍咬人,當初唔係你班垃圾咬到埋黎,我洗貼圖還拖?

我係還拖姐,唔係話要搵人比

重申多次,冇圖唔撚好學人利申啦,得個吹字
河畔會唔會更好

你上去睇樓就知
包你轉身走

肥d都入唔到廁所。拖地一陣就拖完 放完傢私 冇咩位見到個地板

個仆街窗台先係重點 床黎既

圖都冇張學人利申

你呢? 咪利申囉

人地完全無話要同你比喎
下下要人地拎出來同你比

認得你條撚樣個名啦,硬好/供供一名

幾時話要同人比? 我自問輸比好多人

只係串你地班mok契,一味係度鳩吹,利申呢樣利申果樣,周圍咬人,當初唔係你班垃圾咬到埋黎,我洗貼圖還拖?

我係還拖姐,唔係話要搵人比

重申多次,冇圖唔撚好學人利申啦,得個吹字

滾啦文盲
你地睇下 有無人可以控制下公務員先生?
你地睇下 有無人可以控制下公務員先生?

由此至終邊個搞事真係有眼睇
大興個位其實幾唔方便,出入行路就要上大斜
搭車得一條路,間中有大車頂住都幾煩
好聽就自成一國,實際就被孤立,你實地睇下先

屯門高質應該瓏門->卓爾居,唔近西鐵站要諗諗

果啲要6球
比得到6球好多選擇

唔出奇
龍市果陣龍門兩房7球起

唔好話 依2個盤 6球

我見疊茵38z 實 2房 中高層 有d都可以去到57x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞