首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
康逸除非你買到呢個景,唔係嘅話location冇後者咁方便
多士巴, 我本人就好鍾意既 16年年尾睇左好多單位
最後揀左爵仔上車
唔好既, 上面都有巴打提過
1. 你首先要唔介意開放式廚房, 冇明火
2. 屋苑因為可以養寵物, 所以超多戶會養, 某部份狗主衛生打理好差, 公共設施位有間中有異味(各人喜好問題, 可能你好like)
3. 大部份單位係黑廁, 你睇樓時要睇清楚廁所有冇窗, 我就揀左有窗既. 但你預左叫價會貴d

至於話中央冷氣就唔太需要擔心, 佢都係分體式咁, 一舊屋入面, 一舊屋出面. 佢中央都係屋出面個part, 水冷黎. 電費會比較平添.
夏天你晚晚開就可以比較下電費, 不過你預左壞機就仆街
換一set要萬幾
我都想,邊有咁好彩抽到
校網沙田馬鞍山係屈機既
唔差得過港島
不能同意更多
我多數直出銅鑼灣 20分鐘左右到
唔係咩無敵地區 只係買唔起港島九龍 捒返新界嘅話首選會去荃灣
呢幾個月見樓價冇咁硬都想樓換樓
睇九龍西屋苑1000萬上下果堆真係冇乜點減
同樣地我放緊既都唔會點減, 因為目標企得硬唔急賣
中白居易真係行運 一野爆買3房就打爆機
經絡

真係20分鐘左右渣巴打
康逸主要街市食鋪都係去返啟田商場個邊,兩者去啟田唔差得遠,鯉安勝在隔離仲有匯景個up dup商場有平野食,超市同各類小店,所以鯉安選擇多d,唔洗食死啟田商場,仲未計隔離就係觀塘游泳池同警署,步行距離去到觀塘apm
400-450萬首期
穩定收入
唔識揀
九龍西真係好強 有冇巴打解釋到
真係試唔多 自己試吓
450萬首期
就算寶林都係要25-26分鐘左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞