首置上車綜合討論區

1001 回覆
21 Like 30 Dislike
但坑口成個八卦陣咁 四通八達 街都唔洗落 商場接商場 都好屈機

所以睇你點諗,而且食野方面多D choice

所以有能力一定係坑口
寶林係比較次既選擇

過二年ge 康城呢?
我都想討論下 沙田 同藍田 點揀好?

睇中 愉翠 同鯉安
再加埋富榮 愛蝶 大家又會點揀?

咁我會撐沙田
區內設施完善
單車徑屈機
校網頂級

呢個都係我當初買大圍最大原因
沙中線搞掂埋就真係perfect

沙田最唔好就係 新城市星期六日都係拉gip人 , 其他一流
荃灣/葵青
巴打睇緊邊d

將軍澳係真正住宅區 荃灣新舊夾雜
將軍澳線 調景嶺至寶林 都各有一個大商場
唔會同人逼

tko 沙田都見有劈價news, 反而馬鞍山好少, 有d意外

同埋馬鞍山 同將軍澳南keep住都會有新樓
黎緊將軍澳仲會有兩間國際學校 真係中產區黎
馬鞍山d 迎海個類都唔小 唔係咁易劈價
lm

所以有能力一定係坑口
寶林係比較次既選擇

過二年ge 康城呢?

其寶如果我趕得到儲錢一定係康城新樓行先
康城仲有5期 只係距離地鐵站有一定距離
新都 響正地鐵上面 係好吸引既
咁我會撐沙田
區內設施完善
單車徑屈機
校網頂級

呢個都係我當初買大圍最大原因
沙中線搞掂埋就真係perfect

沙田最唔好就係 新城市星期六日都係拉gip人 , 其他一流

最憎 同依班人生活 我接受唔到
買得起先得ga 買得起嗰啲又太舊 成30-40年樓 下手邊個接

只要地點/環景好住10年賣 都大把人接

未必啦 到時成50年樓 又要夾錢又要大廈維修 而且咁多新樓出來/重建樓 新一代點同你接 你依家都唔住唐樓la

咁又唔同 唐樓無𨋢 買舊樓我比較推薦買啲層數少 戶數多
得1部升降機果啲 大維修都平到你唔信
就算寶林都係要25-26分鐘左右

又岩,我用寶林坑口計,so sorry 巴打,將軍澳純講住真係好好住

我咁留意新都城係因為新都城最易買 同埋係將軍澳既上車盤
如果買到二期都已經好滿足
東港 將中個d 唔洗諗

我唔明點解東港會貴 新都城, 新寶城咁多

ps: target 將中將廣東港

所以有能力一定係坑口
寶林係比較次既選擇

過二年ge 康城呢?

康城真係要睇佢配套坦白講,同埋似終近垃圾場,呢個都會影響居住質素
維景?

管理費貴唔貴 我見佢去mtr都幾遠 不過有私家路

呢幾個月見樓價冇咁硬都想樓換樓
睇九龍西屋苑1000萬上下果堆真係冇乜點減
同樣地我放緊既都唔會點減, 因為目標企得硬唔急賣

九龍西真係好強 有冇巴打解釋到

荔枝角四小定奧運四寶
附近無乜新供應,匯璽又無兩或三房
將軍澳係真正住宅區 荃灣新舊夾雜
將軍澳線 調景嶺至寶林 都各有一個大商場
唔會同人逼

tko 沙田都見有劈價news, 反而馬鞍山好少, 有d意外

又岩,我用寶林坑口計,so sorry 巴打,將軍澳純講住真係好好住

我咁留意新都城係因為新都城最易買 同埋係將軍澳既上車盤
如果買到二期都已經好滿足
東港 將中個d 唔洗諗

我唔明點解東港會貴 新都城, 新寶城咁多

ps: target 將中將廣東港

只能說坑口設施真係好好 咩都有
呢幾個月見樓價冇咁硬都想樓換樓
睇九龍西屋苑1000萬上下果堆真係冇乜點減
同樣地我放緊既都唔會點減, 因為目標企得硬唔急賣

九龍西真係好強 有冇巴打解釋到

荔枝角四小定奧運四寶
附近無乜新供應,匯璽又無兩或三房

匯有二房 不過d則差 二房都要二廁又開kitchen
留名支持

馬鞍山同將軍澳都係我心水
所以有能力一定係坑口
寶林係比較次既選擇

過二年ge 康城呢?

康城真係要睇佢配套坦白講,同埋似終近垃圾場,呢個都會影響居住質素

個垃圾場都話執咗好耐
過二年ge 康城呢?

個垃圾場都話執咗好耐

你聽邊個講,個堆田區只係轉左做收建築廢物
只要地點/環景好住10年賣 都大把人接

未必啦 到時成50年樓 又要夾錢又要大廈維修 而且咁多新樓出來/重建樓 新一代點同你接 你依家都唔住唐樓la

你依家都會比較唐樓同埋舊樓無lift 到時啲人比較新樓有會所 有露台 私人性高d

你依家都會比較唐樓同埋舊樓無lift 到時啲人比較新樓有會所 有露台 私人性高d

去到你講果陣時 啲露台要比錢打掉重造都似

個垃圾場都話執咗好耐

你聽邊個講,個堆田區只係轉左做收建築廢物

咪就係lor 家居廢物去晒屯門 建築得廢鐡廢木材 又無味又衛生 重要因為人口少先唔關 第日重有137區發展 關閉真係遲日問題 even 依家同執咗冇分別

最簡單美孚新邨 成50年樓 依家幾何有啲後生接手 寧願細啲 簡四小

最簡單美孚新邨 成50年樓 依家幾何有啲後生接手 寧願細啲 簡四小

我諗太古城都有後生接嘅

馬鞍山同將軍澳都係我心水

打算遲下跌停左先買tko 果堆新樓
目標就7球內有天晉2房

我諗太古城都有後生接嘅

太古城有父幹先接到,2房差不多1000萬,500萬首期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞