羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
Yup
好奇一問,North Face 真係咁差咩潮偉巴
如果想買件beta sl hybrid 12月中左右去旅行用
係咪唔使諗住等black friday
見你地話campsaver有75 諗緊差百幾蚊
同埋想問我170 70kg左右 著s碼得唔得
其他褸(tnf/columbia)都係著開細
呢排未得閒去試
諗緊atom LT要有帽定冇帽好
有又驚出面加shell(睇啱beta LT, 但應該未買住)會頂住
冇又驚有時單著個頭會凍
因為TNF 好抵死, d 羽絨有800fp 既全部summit series 先有. 其他夠膽死俾550fp 既都有. 俾得過千蚊, 但係俾550fp 就唔係好抵
最好試啦.....呢度好多巴打買左番黎唔啱著, 唔想害你呀
一定買hoody.
應該會去試 係咪ifc最齊款
唔該潮偉巴
s未必得喎
我170 62kg著s都係剛剛好fit
想問下你嗰件長唔長身
長過atom LT少少
遮到一半屁股
唔該巴打 我都係去試一試佢先
我今日試個件都係550 不過淘寶個價好似好抵屌
kappa hoody香港賣緊幾錢
都有d似,不過幾暖,我連埋atom lt 上左珠峰大本營過夜都ok
Nuclei AR個面係咪好似bbq手套咁嘅質地?
睇落好薄好易巢
都有d似,不過幾暖,我連埋atom lt 上左珠峰大本營過夜都ok

可唔可以講下月份/溫度同裝備
其實Permafrost light down parka今季隻BLBK色幾靚 點解啲人買黑色多
Nuclei ar周圍都冇碼 好想要啊
想揾隻速乾既baselayer for 行山。有冇好介紹?
Montbell嘅ZEOLINE?
冬天嘅話梗係揀smartwool
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞