羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
呢個就係上年嗰個?
唔太記得
想問下 amazon 買完 佢要幾耐先ship件野
係咪唔ship 因為轉運倉?
想問下如果著Montbell DROITES PARKA MS去日本滑雪會唔會唔夠暖?
諗緊買咩牌子好, 又唔想太大件同太重
2~3 日
atom ar香港冇女裝? 行左sogo ifc都話冇女裝
試左atom LT,xs岩岩好,s就鬆身啲入面可以著厚衫
咁我ar應該揀咩size?
Atom LT 你著到S 的話, Atom AR 可以買XS.

正常人著得atom ar,入面係咪都唔需要羊毛衫?
其實兩件衫功能唔同,打底主要係排汗,透氣,保溫,Atom ar要嚟防風保暖
間嘢一向都垃鳩圾,賣cheap雞嘢多
kappa hoody women 停產左
女裝邊件同kappa hoody差唔多?
第一頁....有..講...
SYLVA PARKA WOMEN'S 係唔係都停左?
官網都唔見左
我有件xs黑色呀,要唔要
想問下ar同lt hoody會唔會一齊著?
會既around頂到幾多度左右
Atom AR hoody 邊到有得買 ifc 得jacket 同埋黑色
佢地係同功能, 所以跟據Arcteryx 官方講, 正路唔會一齊著. 不過衫既野...其實你想點著都得.

2件溝埋著其實無乜用. 因為2件都唔防風.
如果要頂around -5度 係咪最好買Nuclei ar / koda
我會揀 Kappa Hoody. 你一定要着XS size 先揀Koda
係日本試過 應該xs最好 同埋有少少長(去到半個pat位) 係咪叫正常?
係cover 到屁股位, 所以係正常.
咁都好d 仲幾驚著完變到小矮人咁
想問返 Nuclei 係咪頂唔到負數既氣溫?
我怕買koda香港唔係太著得返
Nuclei 你裡面着件Patagonia R2 Fleece之類 應該得. 不過你要預番件Nuclei 又要夠大件可以俾你着得件Patagonia R2 Fleece 係裡面.

即係話你係香港著個陣, 因為你買件Nuclei 唔係fit 身而係大左d d, 到你係香港著就會有d "拋"既感覺.

針無兩頭利呀.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞