羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
謝謝我估我要XXL
Patagonia cloud ridge 點睇,值唔值2k up既價錢?
香港著的話, Nuclei AR 夠做
Goretex 貴既原因, 係防風同防水. 其他物料, 唔一定會100% 檔到晒風. 即係話有機會入風既情況.

如果係以你 -20 度為目標的話, 不論mont bell 3合1 , 或者抓毛外套都唔係好夠. 你其實去邊? 同邊個月份去?
Permaforst down parka 同 permafrost light down parka 係同sizing.
唔知呀

黎緊去九州,大約5-10度,如果我入面淨係著年Tee,Nuclei AR 係咪夠頂,同埋香港邊度有得試身,上網買美國運返黎係咪要好耐?因為我12月中要出發
唔該哂咁多位巴打
黎緊去九州,大約5-10度,如果我入面淨係著件Tee,Nuclei AR 係咪夠頂?同埋香港邊度有得試身?上網買美國運返黎係咪要好耐?因為我12月中要出發
唔該哂咁多位巴打
點解呢度訂咁煩你地都買,平好多?
邊到有賣koda xs
除左沙木尼
其實如果唔想麻煩唔介意比多啲錢,係咪可以直接去沙木尼搞掂佢?
Sure,記住留單,有終身保養
我諗點都要長袖笠衫.

12月中網上買有機會趕唔切, 除非你有fd 係美國寄俾你
ok 架, 暖過Atom Ar, 未有Kappa 咁暖
香港邊到有kappa/nuclei 賣? 之前睇過sogo/overlander/莎木尼都冇
我裡面應該會再著多件Heattech,North face 有冇啲係同Nuclei AR 同級嘅Jacket 唔該潮偉巴
呀...應該係

Patagonia Hyper puff Hoody 先係我講既暖過atom ar
Patagonia Hyper puff Hoody

或者 Montbell Permafrost Light Down parka
個樣Nuclei 靚好多
價錢都差好遠....咁就
不過Nuclei 香港係咪冇地方有賣?
我無見過hk 有, 所以我係hk 著Nuclei ar 未試過裝衫 🤓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞