羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
同好多巴打一樣, 喺 Lt / Ar 中間遊走緊, 未決定到買邊一件
178cm 巴打 幾重
想問下r1 同r2 邊件好d?
個人覺得r2靚d?
同埋巴打係邊買?幾錢?
LT 香港可以著多D
AR 要凍可能一年著得幾日
去旅行另計
有錢就學上面cHing 買齊
Atom SL LT AR
我都有諗過假嘅問題 但諗深一層,應該唔會
agger 上年最凍果幾日我都係就咁保暖底衫+快乾透氣tee+atom lt,大風吹埋黎都係涼涼地好舒服
邊間呀🙏🏻
先係campsaver個page覆佢話信用卡扣錢
跟住等佢哋嗰邊開工時間有得live chat

同佢講想搞verification
佢會即時扣你少少錢
你再話佢知扣幾多
佢就即刻approve仲會再做個折扣

然後就等件褸寄嚟香港
舉高手啱啱好拉到盆骨頂, 到exactly ASIS
呢排無磅 我諗65左右啩, 30褲頭
你急用咪喺香港買
等得到咪black friday買囉
好,唔該巴打
Koda/Kappa 香港邊到有得試?
耐磨係一定AR, 唔洗點諗. 透氣係咪都夾肋底拉鏈開左佢.

size 真係唔知, 我覺得你要試晒2件. 手袖佢係有索帶, 俾你索番啱個長度. 正常係手袖要係你雙手舉直, 手袖到你手掌尾個位. 所以你無舉高手既程況下, 係必定長左, by design 係咁做
好,搵日再去試吓,thx
Atom LT Hoody15XX 個價已經算好
利申: 2個前月前旺角入左手件貨尾L碼 15XX
有位巴打問過同一樣嘅問題,香港基本上冇可能着shell行山,因為太熱太焗,仲要爆林高運動量更加冇可能,除非巴打你係怕凍到20度要着羽絨嗰類人,否則舊錢可以慳返
唔齊碼冇XS 啱碼就買啦 平咗未必有啱嘅碼 最緊要清楚自己着邊個碼 因為都相差幾遠下
因為我主要想冬天去camp或者起好凍又大風嗰時岀街就笠件長袖衫加件shell岀去,而且我遲吓可能會行富士山,所以先會考慮買shell
不過為咗起香港行山,我有諗過買Squamish,呢件野又輕又防風跣水,好似滿足到行山嗰時應付天氣嘅需要,唔知巴打覺得呢件野點呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞