羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
black friday邊個網買不死鳥平?
arc'teryx thorium ar hoody
呢個post 第1頁, 第4個post
Montbell Permafrost light down parka
Arcterix Atom AR
Patagonia Hyper Puff Hoody
呢3件唔知點揀好
預備日本-5度至7度
滑雪會玩layering 咩?
買Arcteryx d 滑雪褸咪得
我估係 快乾baselayer + R1 + Arcteryx滑雪褸, 但點解唔租呢?
滑雪褸先有雪擋喎, 普通Hard shell邊有
R3咁厚咁重, 不如 Photon X / ATOM AR 更加暖啦
除非要做雪巴人幫人搬重野,唔著得棉衫要著fleece
有冇人知永安返左女裝Montbell Permafrost light down parka未
同埋咩時間有折
9月尾去乜都冇, 得hardshell
Amazon家陣訂 12月頭會唔會有

之前見有巴打cut左單,係咪真係咁難買?
Xs
我見8折買左條褲又冇cut喎
俾完錢第二日ship
淨係Arcteryx先會cut?
atom ar係咪完全唔防風?
我見佢官網寫住都會防風嘅
防但唔係100%防
atom ar係咪完全唔防風?
我見佢官網寫住都會防風嘅
防但唔係100%防

thanks巴打
我買呢件,入面再著多啲衫其實係咪都頂到負10度?
有冇人試過quechua嚟個牌子 見佢隻三合人好抵屌 但夠唔夠保暖
三合一*
一月去芬蘭追極光,巴打們比下意見:

Heat tech 打底

Patagonia R1/R2(打算black friday 買)

Montbell Permafrost light down parka (打算在overlander 買)

Beta LT (已有)

另外有件tnf dryvent 可以去追光用嗎?
佢有寫建議溫度

幾舊水d平價line可以諗下

過千不如買montbell

呢間野我都係中意搵平價配件
你講鋪頭本身有寫件嘢頂到溫度係幾多?
唔洗過千 網上睇好似799
https://www.decathlon.com.hk/zh/p/sh500/_/R-p-176633即係類似咁,寫左適合幾度
無寫果D估唔到,佢連料都無寫明,應該唔係比人冬天單著

又真係冇寫wo
之前行過見到希慎好似呢個月會開間Montbell專門店 好似都係Overlander開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞