羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
其實我大碼都岩著,但fit得滯, 著多一兩件厚衫就窄窄地
依件XL就鬆d,kappa hoody本身就唔係trim fit,鬆身d都冇問題,但就真係好舒服

Fission SV就仲正,好似成張被褸著自己咁,不過太貴
潮偉巴
Beta SL Hybrid 同 Beta SL個size係咪差唔多?
SL著S, Hybrid都係買S?
係,個人經驗
permafrost 係咪日本買最平最多款
2月去日本諗住到時先買
去永安買啦, 2月先買蝕左個冬天
唔該潮偉巴打
會盡力搵下黎試
上個月去左 係齊款齊色 連埋稅其實平2-300到 我suggest係overlander買仲好 又唔會曬gip位
Atom AR/ Nuclei AR / PermaFrost Light Down
香港普遍時間係咪smartwool/ icebreaker 150/ icebreaker 200 就攪掂哂?

有無巴打有濕疹, 皮膚敏感都係著佢地?
岩岩買俾左老豆,折實千八抵玩
潮偉巴 岩岩買左件atom ar 想買多件hardshell著外面 大概10度以下著防風防水
Beta sl係咪最好選擇?
Beta SL Hybrid.
日本除左多隻紅色
其他香港都有
請問係咪好過Beta AR?
Size 係咪同Atom AR差唔多?
Beta AR好好多,但你件atom ar有冇帽?有嘅話會頂住條頸,因為Beta ar係領帽分開
想買件beta sl 橙色xs 想問下邊間買最平
就係有帽
想問fleece有冇話一定要著起Atom LT嘅裏面或者可以著起外面?因為我件fleece買中碼,但Atom LT買細碼,如果著裏面會好腫
fleece係拉鏈?
咁就咪買beta ar,有巴打奶咗嘢
如果本身有shell, 想買件mid layer做insulation, 有冇咩推介?

montbell件Alpine down parka 係唔係性價比最好? Arc'teryx又有冇再好啲?
係呀,fleece jacket
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞