羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
Blueplace 我見佢有好多件, 你有無website 睇下, 你睇啱邊件係1800 減到600?

montbell 1101466 件野得188g. 我諗唔係咁得喎 -20 度的話. -20度d 樓平均都講緊 600g+ 800fill.
我自己鍾意呢3款

Patagonia R1
Patagonia Better Sweater Fleece
Patagonia R2
Patagonia Retro X

睇你講緊要幾暖.
我俾個idea 你 -20度, 當地人係點着

你淨係望下對手套同件外套係幾厚.............
75折code去到幾時?
我聽日去問下門市幾錢
想買件羽絨但外面防水風褸面既 兩層可以拆開 請問有邊款推介?
第1頁, Montbell 3 in 1. 係2層, 防水面, 中間有件好薄既羽絨. 不過香港著就得, 唔係好暖.
今日上沙木尼 佢地冇返Atom Ar 冇得試size
不過自己件atom著L 試件Kappa M都ok 咁Atom Ar係咪買M就岩
今日上沙木尼 佢地冇返Atom Ar 冇得試size
不過自己件atom lt著L 試件Kappa M都ok 咁Atom Ar係咪買M就岩
想夾單買件 beta sl
潮偉巴可唔可以介紹埋你自己幾度著?
諗緊買R2定R3
我其實係無買.

不過我係摸過上手, 係好舒服個隻. 我上面個次序more or less 係由最薄到最厚. 正常其實 揀R2 係最正路. 暖得黎又唔會好厚. R3 係已經無再出, Retro X 係最暖, 不過真係好厚好重下.
留名
今日上左沙木尼睇
好似無乜保暖打底咁
thz潮偉巴
我唔係好怕凍所以應該會睇埋重量去揀!
喺香港睇過columbia件titan pass 2.0 fleece jacket,但columbia呢個牌子係咪唔太推薦
另外見你之前介紹過幾對gloves,montbell對windstopper trekking gloves好正,睇緊幾時有折
想問下巴打們如果想保暖又防風,入面剩係著heattech同笠衫
permafrost light down parka係咪最好選擇?
有無巴打買開mammut 係咪正
Outdoor Research嘅手套 大家點睇
sogo thankful week columbia 三合一羽絨減到千幾
columbia 我買過, 效果麻麻地, 不論羽絨同base layer. 所以, 我做左白老鼠, 我會叫人唔好買.
呢個combination 係東京/大阪/香港 都夠做.
我知係ok 既, 不過唔係好識d 款.
潮偉巴 北歐嘅話呢?
北歐睇下有幾北..........

你幾月去, 去邊度, 去邊個city?
一月去丹麥Aarhus 都比較北
Arc’teryx 風嬲有冇減價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞