羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
宜家起日本 想買件montbell for一般香港岀街用 有無咩推介
Magnus 唔夠暖, 其他都ok
permafrost light down
留名等買atom lt hoody
同佢話要搞點知佢話無貨
有無人知kappa hoody有咩網有特價?
唔該潮偉巴
想問如果買montbell permafrost light down parka去係咪好啲?想再去北啲加件shell jacket係咪都頂唔到?
Thanks
campsaver 出貨超慢,唔係 backcountry冇晒都唔去佢到買
我幾星期前買左個爐,今日先到香港
見backconutry有大多4L既款屌 想cancel張單 ,又processed 緊 唔比cancel backcountry一complete 左payment第二日就出貨
諗住買件beta 上完s岩岩好 但如果會著衛衣個啲嘅話 m係咪好啲?
Beta SL? 幾高幾重?
係咪應該換返M
試過koda s大件但kappa s又好似啱著 正唔正常?
係會好d, 再北的話, 件Light 要夠位你著件fleece 係裡面, 有shell 梗好
Light 夠做
嚟緊會去加拿大幾個月,個邊都平均-15度
巴打有冇咩推介
邊到有得試?
請問有無巴打行過EBC?小弟下年年尾(12月到)想去行,屋企有件Columbia Omni heat,想買件防風同雨的面褸,有無巴打有好推介?
上網見到啲人係layering咁入面保暖底衫+Fleece+羽絨+面褸,所以想趁Black friday睇下搵唔搵到件quality ok既。
感謝
啱啱係日本行完山,要讚下件新買嘅atom lt hoody, 非常好用
氣溫5~-3c度
1)行緊夠暖,有防風性但大風要加風褸,側邊前面都入風
2)第一日上山背面濕晒(孭背囊),好快乾同保暖
3)透氣,我有帶件fleece比較,件fleece孭背囊位好焗,atom好好多
4)輕便收納細過fleece
當然夜晚出山屋睇星就要加件羽絨係最外層先頂到 ,總之就行山城市旅遊一流之選

mont-bell Permafrost Down Parka 同 light parka日本齊貨,新版試過幾靚仔,二千蚊唔駛有見wind stopper 800fp 羽絨真係幾底買但我已有alpine down parka
Shell 用Beta sl?
有冇啲咁上下款靚靚仔仔又平啲嘅shell推介?
atom LT頂到咁凍?外面仲有冇風褸?
有冇網share呀巴打
巴打們點睇patagonia storm racer jacket 睇岩左想買黎做rain jacket 同平時跑步可以用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞