羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
amazon.com 黑色有XS
我見到 不過好似冇特價
我有帶睡袋,所以用40L背囊,因為住山屋,唔駛露營同煮食,可以帶少好多嘢,加埋食物就20磅左右,帶個靚相機影相,十二月個天好清,一定會好靚
好嘅裝備貴但你有排用,唔駛年年換,對地球都好啲(Patagonia 信念),親依家減價入手

Patagonia 換季成日有30%~50%折
係,面料幾硬淨
迪卡儂幫到你
想問下 gamma mx hoody 當 atom lt 著得唔得

保暖差幾多?
Gamma 好薄身吓
同Atom LT 個種厚身對比應該差好遠
買埋LT先
去滑雪嘅話
入面著smartwool 250 base-layer + atom ar嘅話
出面應該著alpha lt定beta lt?

咁樣著法去12月去日本普通旅行又夠唔夠暖
搭單問,黎緊一月去北歐exchange, 見到Montbell Permafrost Down Parka有埋防風跣水, 咁仲洗唔洗買shell? thx
其實睇你邊頭,係city 就OK la, 當地人都唔多着 shell, 如果要戶外玩雪只跣水就唔夠
香港開左Canada Goose
巴打點睇desecnte 啲羽絨/外套?
我見都幾好睇
件貨上到buyandship 就快既,最驚係美國舖果邊出貨慢,同運得慢

試過廿三號先到
黎緊1月中去日本...見天氣都係0-8度到..同埋大機落雪...
想問下Arcteryx Atom AR Hoody同KAPPA Hoody邊件會好D?有諗住等BF減價先買...但唔知自己著咩碼...想問IFC間野係唔係有呢2件既碼可以試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞