羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
好貴
Campsaver有code 全線不死鳥75折
有冇巴打share下beta AR個碼 我有件ATOM LT著S
得L同2XL
好多個網都冇koda amazon又剩返1,2件 好驚到時買唔到
照計就xs/s
7折同75折差兩舊忍唔忍好
巴打 我想買koda xs 好似得amazon有
想買番beta ar madator/dark moss
係CAMPSAVER 買OR 手套同背囊 無貨要等OR哥邊寄過去,仲有3個星期去旅行會唔會收 凍撚死我架
早買早享受,遲買平兩舊
要形格 就ar beta 要暖就atom hoody
BETA 唔暖嫁, 擋風嫁咋 不過我諗都夠頂香港十幾度D天氣既
有無人著過u記比較到
風褸型格
2件都買
有Atom LT, 只有試過atom ar 同u記無縫羽絨連, 應該近ar啲,可能暖少少,u記羽絨無寫fp,都唔慌高,但呢件算麵包款m碼羽絨填充量 有154克 ,我估同我件Montbell alpine down 差吾多量?
等緊atom ar減到2舊再係m字網用埋回贈
係佢網 layering chart
atom lt 係 3
beta ar 係 5
我件 alpha fl 係 4
我就atom lt hoody s 配 alpha fl m,仲有位加件fleece
巴打件Alpine down 你覺得頂到幾多度?
係唔係暖過atom ar?
姐係應該買大一個碼?
atom AR 我只係係店試過, 件montbell就試過高山大風同落少少雪
我諗base + alpine 到0度 ok
凍啲就加fleece 或 atom LT

係日本montbell店有list warm chart
三級 Permafrost down parka, alpine down parka, altiplano down parka
二級 Permafrost light down parka, alpine light down parka
一級 superior down parka, plasma 1000
我相信alpine 暖過atom AR, 我件atom LT 係前面都入風,AR 裡面30d厚 LT 20d少少,但件alpine 夠厚身,防風性唔錯,重要係羽絨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞