羽絨/風褸/旅行用品討論[6][黑五] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
96 Like 5 Dislike
其實North Face啲TNF有咩唔同
另外想問下 點解香港North Face啲貨同美國官網嘅有啲唔同嘅?
之前有件North Face嘅褸係香港試過
但係US個Online Store搵唔到
搞到無得買
巴打你件TNF係邊買咁平
我諗要SV先夠,LT我估頂盡零度
但潮偉巴 Mont Bell嗰件佢唔算係好包身
尤其個低端係會有空位 咁會唔會漏風?
洗唔洗再買件fleece著係入面做soft shell?
定就咁買細一個size就算?
同上面理解一樣, 我諗0度係適溫, -5度我諗你點layer 都係極限
fleece 多一件無問題, hk 咩天氣都啱著. 係咪漏風我真係唔知, 因為無試過個2件. 暫時我試過真係100% 防風既, goretex windstopper 既羽絨, 或goretex 防風hard shell. 呢2款我自己親身試過
點睇新個件Zeta SL?
Ifc會唔會有得試呢
見到 Atom Ar $1920 左右寄到香港,心郁郁唔想等Black Friday 🤨
zeta lt 啦,料靚咁多
有直送架咩?
我身高178,買咗permafrost light S,入面着兩件幾啱身,啱啱冚到少少褲鍊,會唔會太短?
會嘅我返去換
見個label寫住for 155至165
歐洲嗰邊會寄香港.

計計下, 都差兩舊水 🤣
大家點睇beta sl同 atom lt
細佬平時冬天都係t shirt加件north face風褸就衝落街
我好怕買完beta sl hybrid會好焗
我166著緊s碼....
差300唔等啦,Black Friday 買完仲要等成個月代運,直寄好方便
beta sl hybrid 理論上無咁焗
Thanks bro
1516緊邊件好
Beta sl hybrid 我買左 但又想入手件atom lt
靚色正常size就去馬, 運費都$48 啦, bf都差無幾
係 我都會扑鎚
atom lt 好有用 冬天又薄又暖,個個米芝連咁,我就著到又修身又輕便
campsaver買左野話要Verify Your Payment Information
有無巴打試過?
我會覺得短喎,舉高手有冇摵起露埋腰?outdoor jacket我覺得不宜太貼太短身,要預埋郁動好D
雙11 淘寶TNF 官方Store
有原本睇緊深藍色 同 黃色。認真考慮一下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞